La Pobla de Segur suspèn la llicència per obrir clubs de cànnabis

L’Ajuntament de la Pobla de Segur ha aprovat en sessió extraordinària una suspensió temporal de llicències d’obres i activitats vinculades a la instal·lació de locals per al consum de cànnabis en tot el terme municipal. Aquesta mesura arriba després que una entitat sol·licités al consistori la seva intenció d’instal·lar un club social de cànnabis a l’avinguda de l’Estació de la Pobla de Segur.
L’alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, ha explicat que en el planejament urbanístic actual del municipi no hi consta una regulació específica per regular un club de fumadors de marihuana, més enllà dels mínims que marca el Departament de Salut de la Generalitat. Bellera ha assenyalat que s’ha pres aquesta decisió davant la problemàtica que podia representar la instal·lació d’un club cannàbic al poble i la preocupació que havien expressat alguns veïns.
L’ajuntament ha ajornat un any la seva decisió, un temps que s’invertirà en estudiar l’impacte d’aquest tipus d’activitats i per elaborar el planejament urbanístic necessari per regular adequadament la seva implantació al municipi.
Com funcionen?
Els clubs socials de cànnabis estan concebuts per a la producció i distribució de cànnabis i els seus derivats. Les quantitats varien encara que generalment se’n produeix prou com per abastir els membres de l’associació i evitar que vagi a parar a terceres persones, la qual cosa seria considerat tràfic il·legal. No estan limitats a l’ús terapèutic, per tant, un adult hi pot accedir per practicar l’ús recreatiu del cànnabis.
Estan adreçats exclusivament als seus socis, que han de ser majors d’edat i comptar amb l’aval d’un dels seus membres. Aquest tipus d’associacions estan creixent considerablement en els últims mesos i poblacions com Lleida o Montferrer i Castellbò, a l’Alt Urgell, ja han suspès les seves llicències darrerament.
 
Info: Nacio Digital