Urbanisme desacredita la Paeria sobre la gestió dels clubs cannàbics

La Comissió territorial d’Urbanisme de Lleida ha retornat a la Paeria el pla especial urbanístic per a l’ordenació dels clubs i associacions de consumidors de cànnabis. El director general, Agustí Serra, ha explicat que tot i que s’estan tramitant moltes regulacions d’aquest tipus de locals, la figura del pla especial no és la més adequada sinó que s’ha de fer a través de les ordenances municipals, de manera que és una qüestió competència de l’Ajuntament de Lleida.

El director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha volgut remarcar que la comissió no ha posat en qüestió la regulació dels clubs cannabics sinó que la formula que ha escollit la Paeria a través d’un pla especial no és l’adequada per gestionar-ne l’ordenació, ja que hi ha aspectes com els horaris o les dimensions dels locals, que s’han de determinar a través de les ordenances municipals.

Larrosa s’encén: “Estan actuant amb deslleialtat institucional”

Tot i això, el regidor d’Urbanisme de la Paeria, Fèlix Larrosa, s’ha mostrat indignat per la decisió de la comissió, que considera que actua amb “deslleialtat institucional”. En aquest sentit, el paer socialista ha admès a NacióLleida la sorpresa de l’equip de govern de Lleida davant els “dubtes permanents” que exposen els responsables de la comissió en diversos tràmits de l’Ajuntament de Lleida, alhora que ha recordat que aquest organisme té un caire tècnic i no polític.

Larrosa ha explicat que la decisió de l’executiu local va rebre un ampli suport al ple, i que amb aquesta decisió només s’aconseguirà endarrerir un mes la tramitació d’aquest pla especial. En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme ha indicat que aquest projecte impulsat pel consistori no és ni il·legal ni té cap afectació supramunicipal que justifiqui una resolució com la que ha pres la Comissió d’Urbanisme.

El regidor ha anunciat que el consistori està disposat a presentar recursos a totes aquelles objeccions que posi la comissió d’ara en endavant en qüestions que afectin a la Paeria, si bé ha matisat que, en aquest cas, s’esperarà a veure per escrit la decisió de la comissió.

La Crida, satisfeta per la decisió

La Crida per Lleida-CUP s’ha mostrat satisfeta pel fet que Urbanisme els hagi donat la raó. La formació creu que la figura del pla especial no és la més adequada sinó que s’ha de fer a través de les ordenances municipals.

Així, els regidors del grup municipal van demanar en comissió d’urbanisme, en el mateix ple i en la presentació d’al·legacions, que aquests clubs es regulessin via ordenança i no pla especial ja que considerava que la redacció d’un pla especial pels clubs cannàbics , creat ex professo i diferenciat de la resta d’establiments de concurrència pública descrits en les ordenances, suposava l’estigmatització de les persones usuàries i un greuge comparatiu respecte a la resta d’usos recreatius.

Info: Nació Lleida

Feu un comentari