Caminem Plegats, el futur està a les nostres mans.

La Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya– Fedcac- i la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya –CatFAC ens unim per rellançar la plataforma “Som el que cultivem” amb l’objectiu de oferir la nostre col·laboració a tot el conjunt de municipis catalans que pretenguin treballar per regular el funcionament de les associacions cannàbiques catalanes.

En un termini màxim de quatre mesos es portarà a debat en Ple al Parlament de Catalunya la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) La Rosa Verda, que podria culminar en una autèntica llei de regulació del consum de la cànnabis, tant d’us lúdic com terapèutic.

Ambdues federacions reconeixem la importància de treballar ma amb ma, amb cada consistori. Després de les recomanacions (Resolució SLT/32/2015, 15 de gener) que la Generalitat presentava el passat 29 de gener de 2015, on es fa referència a criteris generals i deixa via lliure a l’arbitrarietat municipal. Som el que Cultivem ha participat a les propostes de regulació de Barcelona, Esplugues, Mataró, Sitges entre altres i continuem amb les mans esteses i amb moltes ganes de participar i aportar a uns municipis oberts, cívics, cohesionats en matèria de salut i regulació.

Som el que cultivem vol traslladar als Municipis catalans la importància d’incloure dins de les propostes de regulació la planificació de les polítiques públiques de gestió de plaers i consum responsable, començant pel treball per una regulació específica de les associacions cannàbiques. Demanem que es reconegui la realitat social de l’ús d’aquesta substància i s’organitzi un procés participatiu amb el sector, per dissenyar conjuntament aquestes polítiques i així sentir-nos part del model. Som el que cultivem vol traslladar a les diferents municipis que les associacions no som un problema ni una amenaça, sinó una alternativa per a gestionar la realitat del consum ja existent i que a través nostre pot permetre a l’administració control, seguretat i millor capacitat d’intervenció.

Apostem per la vessant social, que permet tenir una incidència real sobre els consums, oferint control i acompanyament quan és necessari. Reivindicant també l’accés normalitzat al cànnabis com a pal·liatiu i afavorint estudis per tal d’aprofundir en els coneixements reals de la substància.

La societat civil organitzada aposta obertament perquè el model anomenat Cànnabis Social Club (CSC) pugui acabar sent, un model de referència en l’obertura i control d’associacions de persones consumidores que s’autoabasteixen, sempre posant l’èmfasi principal en la salut de la persona usuària, l’educació per una correcta gestió de plaers i de la societat en general.

Seguim apostant perquè la Generalitat assumeixi una regulació integral del cànnabis sense tabús ni hipocresies i per un inevitable canvi legislatiu a Madrid. Un pas més en la lluita per unes polítiques públiques que deixen enrere la prohibició i assenten un model que respecta als Usuaris i Usuàries.

Poseu-vos en contacte amb nosaltres: somelquecultivem@gmail.com

Feu un comentari