Girona torna a portar al ple el pla especial per als clubs de cànnabis

El ple de Girona aprovarà provisionalment dilluns el pla especial per regular la instal·lació de locals de clubs i associacions de cànnabis. Després d’haver estudiat les al·legacions rebudes, l’Ajuntament ha decidit mantenir la distància mínima de 300 metres d’aquestes instal·lacions respecte a espais considerats «vulnerables», com ara centres educatius, equipaments esportius, espais públics o privats que continguin jocs infantils, hospitals i clíniques. En canvi, s’ha decidit excloure les seus administratives (Generalitat, Estat, Ajuntament i Audiència provincial) del «paquet». La resta d’al·legacions han estat desestimades. Quan la proposta rebi dilluns el vistiplau del ple, s’enviarà a la Comissió d’Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

Girona va aprovar el maig de 2014 una ordenança per regular la instal·lació d’aquest tipus de locals, ja que cada cop rebien més peticions i no tenien cap normativa. Més endavant, però, va decidir fer un pla especial, que s’ha anat allargant amb el temps. A banda d’establir aquests 300 metres de distància, també es regula un horari d’obertura de vuit del matí a deu de la nit, es determina que no es podran ocupar espais públics com ara terrasses i que no hi podran entrar menors d’edat. A més, tampoc es podran situar en espais on estigui prohibit fumar, com ara centres esportius o comercials. En principi, però, els dos clubs de fumadors de cànnabis que funcionen a la ciutat podran continuar exercint la seva activitat.

Per fer l’ordenança i posterior pla especial, Girona s’ha inspirat en les normes de la ciutat basca de Sant Sebastià.

Info: Empordà

Feu un comentari