L'activitat de les associacions de cànnabis continua sent en el punt de mira.

Els Mossos d’Esquadra van dur a terme dilluns una inspecció en el club de fumadors Floors, situat als baixos del número 26 de la travessia de la Creu de Girona. En el transcurs de l’operació van ser detinguts, com a mínim, dos dels titulars de l’entitat, la qual té uns 900 socis. Un dels arrestats és el president de l’organització social. Es tracta d’un veí de la ciutat, de 29 anys i de nacionalitat espanyola. Va ser detingut, així mateix, el tresorer del club. Pel que fa a aquest, els agents van realitzar ahir una nova pràctica d’interès per a la investigació. I és que, just l’endemà que escorcollessin Floors, van registrar un immoble relacionat amb el tresorer. En el dispositiu, a més dels Mossos, hi va participar la Policia Municipal, com també representants d’altres organismes que no són de l’àmbit de la seguretat policial. Els Mossos atribueixen als dos nois un delicte contra la salut pública, ja que se sospita que amb la seva acció afavorien presumptament el consum de cànnabis. També s’investiga si el local era un punt de comercialització d’aquesta substància. Pel que fa al president del club, va ser traslladat dilluns a la comissaria dels Mossos, on es va acollir al seu dret de no declarar. Va passar la nit als calabossos i, després que els mossos acabessin unes diligències, va quedar ahir en llibertat a l’espera de ser citat a declarar davant del titular del jutjat d’instrucció número 2 de Girona, Manel Marcello, encarregat del cas.

Segons es descriu en el lloc web de l’associació, el club Floors és una entitat sense ànim de lucre des de la qual es pretén fomentar el consum responsable de cànnabis, fer conèixer les diferents varietats que hi ha a la seu del local i els seus efectes terapèutics. Floors és un club exclusiu per als socis i per accedir-hi, de fet, s’ha de trucar a l’intercomunicador de la porta. Els requisits per unir-se al col·lectiu és ser major de 21 anys i ser consumidor habitual de cànnabis. La persona que s’hi vol apuntar ha d’anar acompanyada d’un membre del club, que respongui en qualitat d’avalador. L’interessat ha de mostrar un document identificatiu que estigui en vigor, com el DNI, el passaport o el carnet de conduir, i ha d’abonar la quota el mateix dia de la inscripció.

Info: El Punt Avui

Feu un comentari