El cànnabis ajuda a qui produeix poca substància cannàbica de forma natural

Aquest descobriment israelià dels anys 90 fa especialment recomanable l’ús del cànnabis terapèutic, per aquelles persones que tenen dolors crònics, problemes secundaris del càncer o pels que pateixen escleròsi múltiple.

Tots els animals, entre ells l’home, fabriquen dins seu, productes, substàncies o mol•lècules cannabinoides, per crear un sistema natural que procuri pel bon funcionament del sistema digestiu, l’inmunitari i el sistema nerviós central. Aquest descobriment israelià dels anys 90 fa especialment recomanable l’ús del cànnabis terapèutic, per aquelles persones que tenen dolors crònics, problemes digestius greus o pels que pateixen escleròsi múltiple.

Segons el doctor Joan Parés, col•laborador de la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya, la CatFAC, “de la mateixa manera que hi ha diabètics que necessiten insulina, hi ha persones que tenen patologies que els hi produeix uns transtorns digestius, inmunitaris o del sistema nerviós, que el seu sistema endocannàbic no és capaç de compensar. I és per això que els va molt bé rebre’n de fora. El cànnabis és un neuroprotector, així com l’alcohol és un neurotòxic, el cànnabis en persones adultes és un neuroprotector. Hi ha estudis que determinen que persones fumadores de cànnabis durant molts anys, són més propenses a tenir malalties degeneratives nervioses com l’alzheimer. Tot això són coneixements molt nous que s’han anat instaurant aquests últims anys i els metges desconeixen encara el tema del sistema endocanabinoide”.

Els Amics de les Arts ha acollit aquest dimarts una xerrada sobre l’ús terapèutic del cànnabis, organitzada per l’Associació Vallparadís Cànnabis Club, i amb el suport de la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya, la CatFAC. L’objectiu és difondre la cultura cannàbica i facilitar l’accés al cànnabis a aquelles persones que pateixen dolors, efectes secundaris del càncer o escleròsi múltiple. La CatFAC també disposa d’un equip de suport terapèutic, consulta psicològica, prevenció de riscos i assessorament entre d’altres serveis relacionats amb l’ús del cànnabis com a medicina pal•liativa.

Info: Terrassa Digital

Feu un comentari