Som el que cultivem : campanya per les eleccions municipals

Les dues federacions catalanes d’Associacions Cannàbiques – CatFAC i FEDCAC – s’han reunit amb Ada Colau, candidata de Barcelona en Comú a l’alcaldia de Barcelona, per presentar-li les propostes de criteris per a la regulació de les associacions cannàbiques a la ciutat que ambdues federacions han acordat i representar els interessos de les persones usuàries de cànnabis de la Ciutat.
La trobada amb Barcelona en Comú s’emmarca dins de l’àmbit de la campanya “Som el que cultivem” i pretén traslladar a la candidata la situació d’inseguretat que pateixen les persones usuàries de cànnabis, com la necessitat de regular el sector de forma integral, per tal de garantir les llibertats individuals, col·lectives i els drets i deures dels ciutadans.
Durant la reunió, les dues federacions han assenyalat l’actual mancança de polítiques públiques que s’ajustin a la realitat del consum, i han demanat a Barcelona en Comú la col·laboració per seguir treballant amb les entitats del tercer sector, les diferents administracions, i les federacions, la convivència, l’educació i la informació de les persones usuàries. Alguns dels criteris treballats per les dues federacions asseguren els circuits tancats d’accés a la substància per a persones prèviament consumidores, el compromís de respectar les normatives mediambientals i concretament el descans dels veïns i la fomentació de programes de reducció de riscos, en col·laboració amb resta d’entintats socials que conformen una xarxa de treball transversal forta i estable.
Les federacions han traslladat les seves propostes i han sol·licitat a Guanyem, com a la resta de partits, que inclogui en el seu programa electoral el compromís de regular les associacions cannàbiques amb la frase següent: Ens comprometem a regular l’activitat de les associacions cannàbiques durant el primer any de la legislatura, partint d’un procés participatiu amb el sector implicat i els seus interlocutors, reconeixent l’ús de la substància i el paper de reducció de riscos d’aquestes entitats.
Les persones de forma organitzada estan declarant obertament el seu posicionament en contra del mercat negre, apostant pel model associatiu com a eina per autoabastir-se i reconeixent el treball de les associacions en l’educació de gestió de plaers, protegint la salut de les persones usuàries i apostant perquè el model barceloní, sigui un model de referència.
Per això, seguirem impulsant polítiques participatives que contemplin els interessos de tota la societat de la qual SOM i en formem part.

Feu un comentari