L'Audiència avala els clubs cannàbics si el consum és entre socis i a dins del local.

L’Audiència de Barcelona ha absolt els tres responsables d’una associació cannàbica de Barcelona en una sentència en la qual avala aquest tipus d’entitats si estan inscrites com cal en el registre i limiten el consum de marihuana i haixix a l’interior del local i només per als socis.

En una sentència, la secció vint-i-dosena de l’Audiència de Barcelona absol els tres responsables de la junta directiva del club Three Monkeys, per als quals la fiscalia demanava cinc anys de presó per tràfic de drogues i associació il·lícita.

Es la primera ocasió en què els responsables d’un club cannàbic eren jutjats a l’Audiència de Barcelona per associació il·lícita, el tribunal ha absolt els acusats perquè entén que no venien marihuana a tercers, aliens a l’associació, que el seu objectiu no era obtenir un benefici econòmic i que no propiciaven el consum fora del local.

L’Audiència subratlla que aquest tipus de clubs cannàbics són un “fenomen de relativa aparició recent”, regulats per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, que els han definit com a associacions sense ànim de lucre, que s’autoproveeixen de cànnabis i en distribueixen entre els seus socis, tots majors d’edat, que consumeixen en un àmbit privat amb finalitats terapèutiques o lúdiques, amb la qual cosa “es redueixen així els danys sobre la salut associats al mercat clandestí“.

Resultaria estrany que l’Administració s’hagi ocupat de regular les condicions de funcionament d’aquestes associacions si fos tan evident que el seu objecte social, recollit als Estatuts, és il·lícit i penalment rellevant“, assenyala la sentència.

Info: ARA

Feu un comentari