La Generalitat avisa del "creixent interès" del crim organitzat pel tràfic de marihuana

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, acompanyat del director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha presentat  el balanç delinqüencial 2014.

Durant els anys 2013 i 2014 el nombre de quilos de marihuana comissada s’ha quadruplicat respecte els anys anteriors: la mitjana anual de quilos comissats entre els anys 2009 a 2012 ha estat de 1.574 kg, mentre que la mitjana dels dos últims anys és de 6.947 kg. Aquesta tendència, detectada ja l’any 2013, ha seguit creixent el 2014, amb un augment interanual del 19%.

Alguns dels motius de l’increment els trobem en la percepció del risc molt baixa que tenen els consumidors de cànnMOSSOS Marihuanaabis, comparada amb la d’altres substàncies estupefaents. Hi ha una gran acceptació i èxit de les fires temàtiques del cànem, un fet al qual se li suma la proliferació de comerços per adquirir productes relacionats, com els ‘Grow Shops’ i els ‘Smart Shops’. També hi té a veure la proliferació de clubs i associacions cannàbiques aquests últims anys, existint més de 300 que sumen uns 100.000 socis, i que en ocasions han derivat en conductes il·legals.

El cos de Mossos d’Esquadra ha detectat un augment del nombre de cultius en llocs interiors com domicilis, naus industrials o locals, mentre que han disminuït els cultius en terrenys agrícoles.
Els agents alerten sobre la detecció d’un increment de l’interès del crim organitzat en el tràfic de marihuana. Enguany hi ha hagut quatre homicidis relacionats amb aquest fenomen.

info:GenCat

Feu un comentari