Donant el tret de sortida a la campanya que organitzen per les eleccions municipals.

La Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya – Fedcac  i la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya – CatFAC acorden les demandes principals que en aquestes setmanes traslladaran a tots els partits que concorren en els comicis municipals de la Ciutat.

Avui, representants d’ambdues federacions s’han reunit amb Jaume Collboni, alcaldable del PSC a Barcelona, estrenant una ronda de trobades amb tots els candidats a l’alcaldia de la Ciutat. Les Federacions demanen als partits que reconeguin la realitat social i planifiquin polítiques públiques que s’hi adeqüin començant per treballar en una regulació específica de les associacions cannàbiques.

Les Federacions traslladen totes les propostes concretes que han consensuat per afavorir una convivència a la ciutat que tingui en compte els interessos de tota la ciutadania. En aquest sentit, criteris bàsics que blindin els circuïts tancats d’accés a la substancia per a persones prèviament consumidores, requisits que adeqüin les seus socials en allò que pot generar molèsties com fums o sorolls i horaris, i l’establiment d’un Consell Regulador serien algunes de les propostes que han explicat al candidat.

Les Federacions han demanat al PSC, com faran amb la resta de partits, que aquest inclogui en el seu programa el compromís de regular les associacions cannàbiques. És per això que han traslladat al candidat la proposta de text que les associacions cannàbiques voldrien llegir en el seu programa.

La societat civil organitzada aposta obertament perquè el model barceloní pugui acabar sent un model de referència en l’obertura i control d’associacions de persones consumidores que s’autoabasteixen sempre posant l’èmfasi principal en l’educació per la gestió de plaers i la salut de la persona usuària i de la societat en general.

Un model que també serà de referència per la demanda de treballar-se des del consens, aconseguint una política pública participativa i participada amb tots els actors implicats. Un pas més en la lluita per unes polítiques públiques que deixen enrere la prohibició i assenten un model que respecta el consum responsable i la llibertat individual.

Feu un comentari