Million Marihuana March Barcelona

Centenars de persones es van concentrar ahir davant el Palau de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per demanar la despenalització del Cànnabis i la derogació de l’Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana, impulsada pel Govern del Partit Popular de Madrid. 

La concentració, que es va desenvolupar en un ambient festiu, va reivindicar el dret de les persones usuàries al lliure desenvolupament de la personalitat i el dret a la intimitat. El manifest, llegit per Moisés López – editor de la veterana revista  Cañamo-, denuncià que en ple segle XXI el govern intenta aprovar una llei que evoca a la criminalització dels usuaris de cànnabis, mostrant una evident contradicció a la tendència internacional que clarament es decanta per una regulació imminent i necessària.

La Million Marihuana March és un esdeveniment que es realitza simultàniament el primer cap de setmana de Maig en centenars de ciutats de tot el món, i que evidencia la quantitat de persones que exigeixen normalitzar el cultiu, la tinença i el consum de la planta de Cànnabis i que s’acabi amb la criminalització d’usuaris i conreadors. 

L’acte, organitzat pel Moviment Cannàbis Català, s’iniciava amb l’acció impulsada en les xarxes socials amb la celebració de la “Diada Verda” on des de primera hora del matí usuaris i simpatitzants van utilitzar el Hashtag #MMMbcn, per a les fotografies dels llaços verd que es van instal·lar en diversos punts de la ciutat i que van culminar quan es van deixar anar els globus verds que van donar el punt final a la jornada