Moviment Cannàbic Català en contra de l'avantprojecte de Llei de seguretat ciutadana.

Amb aquest escrit, el Moviment Cannàbic Català es mostra en contra de l’Avantprojecte de Llei de Seguretat Ciutadana , aprovada pel Consell de Ministres el passat 29 de novembre de 2013. Des dels col · lectius cannàbics i de l’auto- consum lluitem contra la prohibició , ja desacreditada , per aconseguir una política de drogues justa i eficaç .

En ple segle XXI trobem que el govern intenta aprovar una llei que ens avoca a una criminalització dels usuaris de cannabis sense precedents mostrant clares contradiccions a la tendència de descriminalització per part de la resta dels estat Europeus , el continent americà i molts sectors que clarament advoquen per una regulació imminent i necessària .

En primer lloc considerem que , per sancionar totes les vies per adquirir la substància neta i lliure de adulterants , aquesta llei promou l’adquisició del cànnabis al mercat negre , deixant als usuaris desprotegits enfront de les grans màfies . Es podria dir fins i tot que fomenta aquesta via quan sanciona el cultiu per l’auto- abastament amb multes de 1.001 € fins a 30.000 € .

És evident , que en el cas de la tinença i el consum a la via pública hi ha un interès recaptatori i repressiu , les sancions que podrien arribar el primer cop fins als 30.000 €  la tercera vegada que et sanciona en dos anys passaria a ser una falta greu .

Sabem que hi hauria un retrocés en l’àmbit terapèutic , en el qual les persones malaltes necessiten rebre el pal · liatiu que millor s’ajusta a la seva patologia , el cànnabis és un medicament de primera elecció per a moltes persones , amb menys efectes secundaris que altres fàrmacs .

En tercer lloc , transgredeix els Drets d’intimitat i de lliure desenvolupament de la personalitat ; A més , donat el caràcter repressiu de la llei en si , clarament això es deriva en una ingerència sistemàtica en la vida privada de les persones , que es veuen avocades l’assetjament per part de les forces de seguretat per portar una xinesa a la butxaca.

Finalment , aquesta llei atempti contra els nous models de consum , cultiu i adquisició de Cànnabis , Sanciona el cultiu , per tant la via primària per la qual un consumidor pot proveir-se de manera natural , en la situació actual la més justa i lògica , tenint en compte que l’altra és acudir a les màfies .

Per tant , denunciem la intenció per part del govern d’aprovar una llei denunciada per tots els sectors de la població . La societat demana unes polítiques de drogues formatives , en les quals sigui el propi usuari el que triï per si mateix , amb la informació suficient i els mitjans corresponents per fer-ho .

+Info