Llum verda per obrir clubs de cànnabis

La Corporació donostiarra donarà avui la seva aprovació inicial a l’ordenança d’obertura de clubs de cànnabis, una normativa pionera en la comunitat basca, que tracta de regular l’obertura i funcionament d’aquests locals, destinats al fet que els seus socis puguin proveir-se dels derivats d’aquesta planta per al seu consum, tant terapèutic com a lúdic.

La normativa va ser aprovada al març per la junta de govern local i avui rebrà la primera ratificació plenària sense cap vot en contra. Després d’un període d’al·legacions, tornarà a passar pel Ple després del que entrarà en vigor.

L’Ajuntament de Donostia calcula que unes 2.000 persones són en l’actualitat sòcies dels clubs de autoconsum  que existeixen a la ciutat i que ascendeixen, de moment, a 21.

Amb aquesta normativa, el Consistori pretén tancar el “buit legal” existent respecte al consum de derivats del cànnabis, ja que, encara que la seva venda no és legal, el consum personal sí ho és.

Els clubs cannábics de Donostia funcionen en l’actualitat de manera discreta. Alguns manquen de permís mentre que uns altres ho fan amb llicència d’oficina. Una vegada s’aprovi de manera definitiva l’ordenança que es debat avui en Ple, podran funcionar amb la llicència específica corresponent.

Segons l’esborrany de normativa, aquests clubs no podran estar a menys de 300 metres de distància de centres escolars i hauran de complir una distància mínima de 500 metres entre ells. A més, aquesta activitat quedarà prohibida en els llocs en els quals no es pugui fumar, com a centres i galeries comercials i instal·lacions esportives, i no podran instal·lar terrasses al carrer, com sí poden fer els bars. Tampoc podran admetre a menors d’edat ni funcionar més enllà de la franja horària de 8.00 a 22.00 hores.

Noticias de Guipuzkoa