Spannabis molt mes que una fira


Com cada any des de fa deu, Spannabis ofereix la possibilitat d’assistir a les conferències d’experts en el sector Cannabic, aportant els instruments necessaris perquè els usuaris de Cànnabis tinguin accés als últims avanços d’aquesta Planta. La informació i educació és un dels pilars fonamentals per a la normalització i reducció de riscos associats al consum, igual que els últims avanços relacionats amb el camp medicinal que en els últims anys aquesta aconsegueixo grans reconeixements.
Cànnabis Medicinal
Divendres 14 a les 19:00 – 20:00 Alternatives a la medicina convencional: com conviure amb el dolor crònic mitjançant l’ús del THC i altres teràpies. Per Carolina Pérez
carolinaEns explicarà com gestiona i millora les eines físiques i emocionals per viure amb el dolor i de l’ús del THC com a alternativa als mòrfics i medicacions que “anul·laven el seu cos i la seva ment”. Com gestionar el “estrès” que produeix constantment el dolor. I com tornar a recuperar el somriure i recuperar la qualitat de vida després de sortir dels processos depressius que implica aquest estat.
Carolina Pérez és coordinadora del gabinet terapèutic de MADFAC (Federació Madrilenya d’Associacions Cannábicas) Malalta de dolor crònic de tipus neuropàtic  i fibromialgia, actualment és pacient de la unitat de dolor a l’hospital La Pau (Madrid).
Dissabte 15 a les 11:30 – 12:30 Automedicació amb cànnabis Per José Carlos Bouso
El cànnabis exerceix els seus efectes terapèutics a causa de la seva acció sobre el sistema endogen cannabinoide. L’evidència dels efectes medicinals del cànnabis ja és a dia d’avui incontestable. Així i tot, els usuaris medicinals solament tenen com a única via possible d’utilització del cànnabis l’automedicació. En aquesta xerrada s’exposaran les bases mèdiques per les quals el cànnabis és útil en el tractament dels símptomes de nombroses malalties i es farà un repàs als estudis internacionals en els quals s’ha estudiat a pacients que es auto mediquen amb cànnabis. S’explicaran també les diferents alternatives d’utilització del cànnabis i quins són les més usades pels pacients.
José Carlos Bouso és Psicòleg Clínic i doctor en Farmacologia. Ha realitzat estudis sobre els efectes a llarg termini de substàncies com el cànnabis, la cocaïna i la ayahuasca, així com estudis d’efectes aguts de diferents drogues d’origen natural i sintètic. També ha realitzat estudis sobre els usos terapèutics de la MDMA (èxtasi). Actualment és Director de Projectes Científics de la Fundació ICEERS (www.iceers.org) on dirigeix un estudi sobre els efectes de l’automedicació amb cànnabis en malalts crònics.
13:00 – 14:00 Les plantes psicoactives i el seu potencial terapèutic en la societat actual Per Benjamin De Loenen (ICCERS)
iceers benEn l’actualitat estem vivint una popularització i acceptació de plantes d’ús tradicional amb propietats psicoactives, p. ex. la iboga, la ayahuasca, el cànnabis, etc., com a eines terapèutiques i de desenvolupament personal. Això implica tant l’avanç de la recerca científica com a nous desafiaments en relació amb l’ús responsable d’aquestes eines botàniques. La Fundació ICEERS està dedicada a la integració d’aquestes plantes dins d’un marc terapèutic modern. En aquesta xerrada s’expliqués què és ICEERS, així com els diferents projectes que desenvolupa en els àmbits educatius, científics i de dotació de serveis comunitaris.
Benjamin De Loenen és el director, productor i compositor del documental “Ibogaína – Ritu de Pas” (2004). Després de la filmació d’aquesta pel·lícula, el seu interès per la ibogaína li porta a aprofundir en el coneixement sobre aquesta planta i funda ICEERS l’any 2009, amb la finalitat d’integrar eines etnobotánicas com la ayahuasca, la iboga, etc., com a eines terapèutiques en la societat actual. És actualment Director Executiu de la fundació i des de 2012 Benjamin serveix GITA (Global Ibogaine Therapist Alliance) com a membre de la junta directiva.
14:30 – 15:30 Avanços en el coneixement de l’acció neurobiológica del cànnabis Per Manuel Guzmán
manuelEl cànnabis i els seus derivats han estat emprats per la Humanitat des de fa almenys cinquanta segles. No obstant això, l’estructura química dels seus components actius (els cannabinoides) no es va dilucidar fins a principis dels anys 1960. Va caldre esperar gairebé tres dècades més perquè es comencessin a conèixer alguns detalls bioquímics de com els cannabinoides actuen en el nostre organisme. A partir d’aquest moment s’ha produït una extraordinària expansió en aquest terreny, lligada a un renaixement de l’estudi de les propietats terapèutiques dels cannabinoides, la qual cosa constitueix avui dia un tema d’ampli debat científic, clínic i social. En aquesta xerrada es tractarà de resumir l’estat actual de la qüestió.
Manuel Guzmán es va doctorar en Ciències Biològiques per la Universitat Complutense de Madrid i actualment és catedràtic de Bioquímica i Biologia Molecular en aquesta universitat, a més de president de la Societat Espanyola de Recerca sobre Cannabinoides i acadèmic de la Real Acadèmia Nacional de Farmàcia. Des de fa uns 15 anys la seva recerca se centra en l’estudi dels mecanismes pels quals els cannabinoides actuen en l’organisme, així com en quin podria ser la utilitat terapèutica d’aquests compostos en els terrenys de l’oncologia i la neurodegeneració.
Diumenge  16 13:30 – 14:30 Estratègies de Reducció de Riscos en consum de cànnabis
Conferència dirigida a persones consumidores de cànnabienergy controls, en la qual es proposaran una sèrie d’estratègies dirigides a reduir els riscos associats al consum de cànnabis. S’abordaran aspectes com:
1. Enfocament de la reducció de riscos en consum de substàncies des de Energy Control.
2. Riscos associats al consum de cànnabis en relació a: la composició, la via d’administració, la vulnerabilitat personal, l’entorn, la legalitat, la conducció de vehicles, etc.
3. Estratègies de reducció de riscos. Gestió de plaers i riscos derivats del consum de cànnabis. Consum responsable.
Energy Control és un col·lectiu de persones que, consumidores o no, ens sentim preocupades per l’ús de drogues que es dóna en els espais de festa i en la societat. Desenvolupem estratègies de Gestió de Plaers i Riscos, oferint informació, assessorament i formació sobre drogues amb la finalitat de disminuir els riscos del seu consum.
Cànnabis Activisme
Dissabte  a les 16:00 – 17:00 Cànnabis: prohibir o regular? Per Araceli Manjón-Cabeza
araceliPartint de l’actual marc prohibicionista del cànnabis, s’analitzaran les experiències de consum tolerat i controlat, els recents règims de legalització i la referència preferent al Cànnabis en els discursos que preconitzen la fi de la prohibició en evitació dels seus estralls
Araceli Manjón va ser magistrada suplent de la Sala penal de l’Audiència Nacional i directora del gabinet del Delegat per al Pla Nacional sobre Droga –amb Baltasar Garzón– i actualment és professora de Dret Penal de la Universitat Complutense de Madrid.
Autora del llibre “La solució” (Debat), Araceli Manjón-Cabeza  va ser assessora d’organismes internacionals en matèria de drogues i blanqueig de capitals, i va participar en la modificació del delicte de tràfic de drogues en l’última reforma del Codi Penal (2010). Ha estudiat el problema també a Centreamèrica i Sud-amèrica, per la qual cosa el seu canvi d’opinió ha estat, assegura, “molt meditat”, i després de constatar que la repressió del tràfic de drogues provoca moltes més víctimes que el consum de les mateixes.
17:30 – 18:30 Situació dels consumidors de cànnabis després de la nova Llei de seguretat ciutadana. Per Gabriel Miró Miquel
Analitzarem el nou marc repressiu en material de consum i tràfic de drogues, fent una anàlisi del codi penal actual i la seva evolució en els últims anys, i la Llei de Seguretat Ciutadana i el seu projecte de modificació, posant especial atenció en el que afecta als clubs *cannábicos.
Gabriel Miró Miquel és professor de la UB, en el “Master de Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídic Penal”, si voleu especificar, de l’assignatura “Prohibicionisme i Drogues: un model de gestió social”. Així mateix, sóc vocal de la Comissió de Drogues del Col·legi d’Advocats i advocat especialitzat en dret penal, col·legiat l’any 1999.
S’analitzarà el nou marc repressiu en material de consum i tràfic de drogues, fent una anàlisi del codi penal actual i la seva evolució en els últims anys, i la Llei de Seguretat Ciutadana i el seu projecte de modificació, posant especial atenció en el que afecta als clubs cannábis.
19:00 – 20:00 Anàlisi sobre el moviment cannábic català Jose Afuera (President CatFAC)
joseAnalitzarem de manera divertida i amena la situació actual a Catalunya, pionera en matèria cannábica dins de l’estat espanyol, mirant el passat del moviment Cannabic estatal, una mica d’actualitat mundial i els reptes del nostre territori en particular. La proposta de regulació catalana que es debat en l’actualitat és un pas, la destinació cap a on caminen els nostres passos queda lluny i pansa per reconèixer els drets dels usuaris cannábicos.
Diumenge  16  a les 15:30 – 16:30 Intervenció política per una regulació integral del cànnabis Per Martín Barriuso
martinDesprés de gairebé 40 anys de limbe legal, el govern prepara una gran ofensiva repressora contra l’ús i autocultivo de cànnabis. Ara que la prohibició comença a esfondrar-se i en nombrosos països es discuteix la regulació de la nostra planta, és urgent promoure a Espanya un canvi legal que garanteixi els drets de les persones usuàries, reguli amb claredat el autocultivo i la distribució -incloent als clubs socials-, i permeti treballar amb seguretat al sector econòmic. En la seva xerrada, Barriuso donarà a conèixer el projecte d’intervenció política que actualment coordina i que pretén promoure una llei sobre el cànnabis al parlament espanyol.
Martín Barriuso Alonso participa en el moviment cannábico des de fa més de vint anys. Fundador de diverses organitzacions de persones usuàries, actualment presideix l’associació cannábica Pannagh i és representant de la Federació d’Associacions Cannábicas (FAC), havent participat en nombrosos fòrums internacionals sobre drogues. Barriuso és autor o coautor de vuit llibres i més de dos-cents articles sobre cànnabis i altres substàncies, reducció de riscos, i polítiques de drogues.
 
+info: http://www.spannabis.com/barcelona/