L'ajuntament Barcelona regularà els clubs de cànnabis, davant la inacció del Govern

club,consumidores,cannabisL’ajuntament Barcelona regularà els clubs cannábics davant la inacció del Govern
Davant la inacció de la Generalitat, que no decideix si regula o prohibeix els clubs cannábics , alguns ajuntaments comencen a donar passos pel seu compte acuitats per la necessitat de posar ordre en unes entitats que es multipliquen a l’empara de la alegalidad.
El consistori de Barcelona, una de les ciutats on més han proliferat aquest tipus d’associacions, s’ha decidit a preparar un protocol que, segons avancen fonts oficials de l’ajuntament, «estarà llest abans de juny» i amb el qual es pretén regular aquests clubs.
L’equip de govern de l’alcalde Xavier Trias es llança a elaborar una norma després de realitzar pel seu compte un cens d’associacions Cannàbiques . Segons, a la ciutat funcionen actualment al voltant de 200 d’aquestes entitats. El cens no ha estat fàcil d’elaborar doncs les entitats s’inscriuen en el Registre d’Associacions, que depèn de la Generalitat, i no sol·liciten autorització a l’ajuntament, que ha hagut de fer l’estudi a partir del treball de la Guàrdia Urbana i de treballadors dels diferents districtes.
SENSE COMPETÈNCIES
Fonts oficials de l’ajuntament reconeixen que «la falta de regulació dificulta el control administratiu» dels clubs i associacions, «que s’han estès ràpidament durant els últims anys». «Davant la proliferació d’aquest tipus d’associacions, l’ajuntament, malgrat no tenir la competència directa, ha decidit abordar el fenomen per donar  resposta al seu increment».
Fins ara, el consistori barceloní realitzava actuacions policials i administratives sobre els clubs. «El que es va a fer ara és crear un protocol que sistematitzi clarament les actuacions». Una normativa en la qual treballen conjuntament Guàrdia Urbana, urbanisme i els serveis jurídics, que pretén disposar així d’una eina per cobrir un buit legal que facilita la proliferació d’aquestes entitats, algunes de les quals tenen poc que veure amb clubs de autoconsum.
El protocol de l’ajuntament tindrà tres potes. Una primera consistirà a reclamar a totes les entitats els seus estatuts i fiscalitzar-los al màxim per comprovar que els compleixen. Si no és així, es procedirà al tancament per via administrativa. El segon pilar del protocol consistirà a augmentar la pressió de la Guàrdia Urbana sobre les entitats per si hi hagués indicis de tràfic d’estupefaents. La tercera pota inclourà una sèrie de condicions urbanístiques que hauran de complir les entitats. Així, per exemple, s’establirà una distància mínima pel que fa a espais com a escoles, parcs infantils o guarderies.
A l’espera D’UNA LLEI SUPERIOR
periodicoEl consistori reclama a les administracions, tant Generalitat com a Govern, que elaborin una llei que reguli el fenomen. Encara que el Govern va començar la passada tardor a estudiar la possibilitat de regular l’activitat dels clubs cannábics, les diferències entre les conselleries d’Interior i Salut han frenat el projecte.
Així, des del departament que dirigeix Ramon Espadaler s’oposen a elaborar un marc regulador perquè entenen que, per restrictiu que sigui, acabaria emparant activitats com el cultiu de marihuana. Mentre, la conselleria de Boi Ruiz considera que regular els clubs permetria accedir als consumidors de la planta, conèixer les seves realitats i evitar que contactin amb el mercat negre.
+info http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/barcelona-regulara-los-clubs-cannabicos-ante-inaccion-del-govern-3139950