Free Pannagh

FREE PANNAGHQuan s’han complert dos anys del tancament cautelar de l’associació de persones usuàries de cànnabis Pannagh , la fiscalia anti-droga ha sol·licitat per cinc dels seus membres penes que sumen 22 anys de presó i multes pel valor de gairebé dos milions i mig d’euros .

La fiscalia acusa Martín Barriuso, president, a Igor Gaminde, tresorer, i a la secretària de l’associació, d’un ” delicte de tràfic de drogues amb quantitat de notòria importància” , per al qual demana penes de 4 anys i mig de presó , i un altre d ‘”integració en grup criminal” , al que correspondria un altre any i mig de condemna . Als tres se’ls ha imposat una fiança d’un milió d’euros, per la qual cosa se’ls embarga tots els seus béns. Als altres dos acusats , dos socis que treballaven en la collita amb contracte laboral, se’ls acusa de tràfic de drogues i es sol·licita una pena de dos anys i multa de 1.000 euros per a cadascun .

Davant aquests fets , les persones signants volem expressar públicament el següent :

– L’Associació d’Usuaris / es de Cànnabis PANNAGH es va constituir oficialment com a associació sense ànim de lucre en l’any 2003. Està formada per persones usuàries de cànnabis majors d’edat , i les seves activitats estan adreçades a evitar als seus membres els riscos del mercat negre i prevenir els danys associats a l’ús de la planta .

– És del domini públic que Pannagh intenta crear circuits alternatius d’abastament de cànnabis respectuosos amb la legalitat vigent i que permetin reduir el tràfic il·lícit. Per això porta a terme des de fa anys cultius de cànnabis en circuit tancat, que en diverses ocasions han estat declarats legals per diferents tribunals . Totes les causes anteriors han estat sobresegudes i arxivades en resolucions judicials fermes , incloent sengles actuacions de les Audiències Provincials de Bizkaia i Àlaba, havent fins i tot arribat a ser-li retornada en dues ocasions la marihuana confiscada .

– Creiem que el tancament de Pannagh – que ja dura dos anys- i la imputació contra diversos dels seus membres és bona mostra de la inseguretat jurídica que envolta les seves activitats, situació que l’associació ve denunciant des de fa anys davant de diverses instàncies, i la existència va ser reconeguda pel Parlament Basc en la resolució que va donar lloc a la creació d’una ponència per regular els Clubs Socials de Cànnabis.

– És notori que, des de la seva fundació, Pannagh ha desenvolupat un treball públic en pro de la recerca d’un marc de drets i obligacions per a les persones usuàries de cànnabis , així com per a l’obtenció d’una regulació integral de les activitats relacionades amb la planta . Durant anys, les seves activitats han estat del coneixement general i tolerades de facto pels poders públics .

– És especialment preocupant que s’imputi a tres membres de la junta directiva de Pannagh per integració en grup criminal, quan aquest grup és precisament una associació legalment constituïda i registrada , i les activitats s’han desenvolupat sense cap mena de clandestinitat . No només és injust castigar amb més duresa a qui intenta seguir les vies de la legalitat, sinó que pot fer que altres creguin que és més segur apartar-se’n .

– Sense entrar a valorar i qualificar actuacions judicials concretes , volem mostrar el nostre suport exprés a la tasca pública realitzada per les persones imputades i , per tant , a tot el col·lectiu de persones usuàries que representen. Entenem que la seva tasca a favor d’una regulació dels col·lectius de persones usuàries de cànnabis en la nostra comunitat, i d’unes polítiques socials més justes i efectives , ha estat positiva i constructiva .

Novembre de 2013

Qualsevol persona o organització que vulgui adherir-se a aquest
manifest, podrà dunar el seu suport al mail freepannagh@gmail.com Amb aquest mail simplement caldrà especificar que es recolza el manifest a nivell personal, d’institució o col·lectiu.

Societat civil: Suport al manifest de solidaritat amb Pannagh.
Change.org https://www.change.org/petitions/sociedad-civil-apoyo-al-manifiesto-de-solidaridad-con-pannagh#share