La FAC Reforça la seva proposta de Regulació

1410849_182612965275782_1407900490_oDivendres passat 22 de  Novembre, les set federacions territorials que conformen la FAC (Federació d’Associacions de persones usuàries de Cànnabis), en representació de més de 80 associacions de persones usuàries de cànnabis de tota Espanya, es van reunir a Madrid amb l’objectiu d’instar al Govern, institucions i a la societat en el seu conjunt a desenvolupar una regulació integral  que abasti des del consum individual de cànnabis fins a les activitats dels clubs. Així mateix, la trobada va servir per denunciar l’estratègia criminalizadora cap als nostres col·lectius promoguda des del Govern  central, que es concreta en la directriu 2/2013 de la Fiscalia General  de l’Estat i en peticions fiscals desproporcionades en imputacions  contra Clubs Socials de Cànnabis.

En lloc de legislar amb claredat per garantir la seguretat jurídica, com seria la seva  obligació, el Govern, a través de la fiscalia, segueix entorpint i perseguint les activitats d’agrupacions que han demostrat ser una alternativa seriosa i eficaç a les fallides i injustes polítiques de  drogues en vigor. Les federacions que integren la FAC van denunciar també el recentment anunciat avantprojecte de modificació de la Llei de Seguretat Ciutadana, que contempla sancions d’antre 1.000 i 30.000 € per tinença i cultiu de plantes psicoactives, encara que no estiguin  destinades al tràfic. Amb aquesta reforma es pretén atacar la llibertat  individual en perseguir activitats privades que no causen perjudici a la resta de la societat. A més, s’afavoreix el narcotràfic en sancionar greument a els qui intenten consumir sense haver de recórrer al mercat il·lícit.

Aquesta reunió va servir així mateix per consensuar un document basi unificat sobre una proposta de regulació comuna per a les activitats socials dels clubs. Aquest principi d’acord serà ara
traslladat a la base social de cadascuna de les federacions territorials
amb la finalitat de que es discuteixi i revisi. Amb aquesta reunió la  FAC pretén reafirmar-se com a interlocutor en un procés regulador que porta anys en marxa i que sembla que per fi està donant fruits en  algunes comunitats autònomes. 

A més, les nostres propostes estan servint com a referent en processos legislatius en marxa a diversos països, com Uruguai, Mèxic o Suïssa.

En aquest context, la FAC vol deixar  clar que el nostre objectiu segueix sent una regulació de la tinença i l’ús personal que permeti conrear un determinat nombre de plantes;  emmagatzemar legalment el necessari per al consum anual; la tinença en  llocs públics de petites quantitats per al propi consum; la producció i  distribució col·lectiva a través de clubs sense ànim de lucre. FAC,  MADFAC, FACSUR, CATFAC, EUSFAC, FACBALEARS, LEVANTEFAC, FACEX.