II Fòrum Social internacional del Cànnabis.


FORO SOCIAL


L’auditori Ficoba d’Irun, acollirà el segon Fòrum Social internacional del Cànnabis, trobada que pretén ser un inici de amb el full de ruta legal, social i polític cap a la normalització del cànnabis a Europa, amb l’objectiu de proporcionar una visió més àmplia i un profund coneixement del debat social que s’està donant en l’actualitat.

Experts nacionals i internacionals com Araceli Manjón-Cabrera, professora titular exnúmero dos de Baltasar Garzón en el Pla Nacional sobre Drogues, Julio Calçada, membre de la Junta de Drogues d’Uruguai, que esta impulsant la regulació del cànnabis al país llatinoamericà, SteveDeAngelo, propietari de ‘Harborside’, el dispensari de marihuana mèdica més gran del món, o XabierArana investigador  del  Institut basc de Criminologia de la UPV/EHU,farà una anàlisi dels escenaris possibles per 2013- 2015.

La trobada acollirà un a les més de 500 Cànnabis Social Club (CSC) que es calcula existeixen en l’estat Espanyol diversificades en diferents models, amb el  objectiu de debatre i donar a conèixer la funció social d’aquests CSC, la seva actual situació Política i jurídica. Un debatdes d’un punt de vista social, com un assumpte de salut pública i tenint en compte els drets dels consumidors de cànnabis i es tractarà d’aprendre sobre diferents experiències amb la regularització de cànnabis o normalització a tot el món.

El fòrum se celebrarà els dies 13 i 14 de setembre, la trobada coincideix amb ExpoGrow, la Fira de Cànnabis més gran d’Europa amb més de 200 marques i empreses especialitzades de la indústria del cànem. Una fira que l’any passat, en la seva primera edició, va reunir a més de 16.000 assistents.

El Fòrum, està enfocat a compartir experiències i a debatre sobre el cànnabis sense tabús, en un any 2013 que està sent l’inici de la fi de la fracassada guerra contra les drogues i en la qual Espanya a sumeixi  la recercà  d’una regulació respectuosa amb els drets i les llibertats de les persones i que ha de sorgir de l’anàlisi de la situació actual, i als seus contextos socials i culturals.

+Info : http://forocannabis.com/