Reunió d'usuàris/es de cànnabis medicinal a Barcelona

Els passats dies 16 i 17 de desembre, en el marc de CANNABMED (www.cannabmed.com), la Fundació ICEERS es va comprometre a seguir treballant en l’àmbit del cànnabis medicinal conjuntament amb el col·lectiu de persones afectades. És per això, que organitzarem una trobada trimestral al llarg de l’any 2017 on la veu, opinions i decisions d’aquestes persones seran les protagonistes, el fil conductor de la participació. El pròxim 8 de març tindrà lloc la primera.
Com sabeu, durant CANNABMED, vam promoure 4 grups de debat on es van recollir multitud de preguntes, necessitats i reivindicacions als quals cal donar resposta i oferir respostes compartides.
Algunes d’aquestes reivindicacions toquen problemes fonamentals que afecten aquest col·lectiu de persones: problemes informatius (que hi hagi poca informació o de mala qualitat, falta de més referents fiables…), econòmics (incapacitat d’afrontar despeses, vulnerabilitat davant oportunismes…) i legals entre d’altres (risc de presó o multes, amenaces de retirada de la custòdia dels fills, etc.).
El col·lectiu de persones amb problemes de salut que utilitzen cànnabis i els seus familiars i cuidadors/es pateix estigma per part de les administracions i la societat. És urgent plantejar estratègies que permetin fer visible aquesta discriminació. Per aconseguir-ho cal més implicació i participació dels individus del col·lectiu afectat. També, serà necessari implicar i interpel·lar alhora a altres persones, associacions i els seus representants, mitjans de comunicació i institucions.
Arreu d’Europa i del món s’estan posant en marxa programes públics d’accés al cànnabis medicinal. Al nostre context, aquest aspecte de la regulació no es troba a l’agenda política. Per tal de canviar la percepció social i política del cànnabis medicinal us convoquem el pròxim 8 de març.
L’acte serà gratuït, convidem a assistir-hi a totes les persones que van participar a CANNABMED i a qualsevol altra persona que se senti identificada sota la denominació de persona amb problemes de salut que utilitza cànnabis o bé, individus del seu entorn familiar que en tinguin cura o, d’altres persones acompanyen a persones malaltes en aquest aspecte.
Què és?
1a trobada en 2017 de persones amb problemes de salut que utilitzen cànnabis i els seus familiars i cuidadors/es.
Per què?
Una reunió per debatre els problemes fonamentals que afecten aquest col·lectiu i per generar estratègies que permetin superar-los.
Quan?
8 març 2017 de 18h a 21h.
On?
Centre Sant Pere Apòstol (centre de Barcelona)
A qui va dirigit?
– Persones amb problemes de salut que utilitza cànnabis.
– Membres del seu entorn familiar que els cuidin.
– Altres persones que acompanyen en aquest aspecte a persones malaltes.
-Representants d’associacions de persones malaltes i usuaris de cànnabis medicinal.
Si us plau, envieu un correu a jlvila@iceers.org per confirmar la vostra assistència o per a qualsevol pregunta.
Moltes gràcies!!