II Congrés CatFAC: Continuem avançant

La Federació d’Associacions de Cànnabis de Catalunya (CatFAC)  estrenem l’any 2017 amb la celebració del Segon Congrés al Centre Cívic Can Felipa de Barcelona. Una trobada que ens ha permès  organitzar un bon tret de sortida a la feina que ens espera aquest any. La CatFAC consolida el projecte iniciat ara fa 4 anys i acorda les bases compartides per al camí que tenim endavant.
La primera part del Congrés s’ha centrat en l’àmbit de l’organització interna, els fonaments que estableixen l’estat de salut de qualsevol entitat. D’entrada, l’exercici de transparència col·lectiva a través de la Memòria 2016, l’evaluació entre totes i tots i l’adaptació del règim intern a les noves característiques de la Federació i també als reptes de futur. Després de treballar conjuntament l’estructura, s’han presentat les persones que encapçalaran la CatFAC en aquest nou període, Patrícia Amiguet assumeix la presidència donant relleu a José Maria Afuera qui n’havia ocupat el càrrec des de la fundació, reconegut activista i se’ns dubte un pilar essencial en l’organització, que seguirà acompanyant l’entitat deixant pas a nous lideratges que enfoquin la CatFAC en el seu projecte més participatiu, inclusiu i representatiu.
“En aquests últims anys hem treballat amb la convicció plena que calia obrir l’espai de participació i relació a d’altres entitats i teixir ponts amb aquells amb qui compartim camí” amb aquestes paraules anuncia Amiguet els acords de col·laboració amb d’altres entitats que s’han ratificat per unanimitat en aquest Congrés. I es que hem tingut a la sala una bona mostra d’aquestes complicitats i de la feina dels últims anys:
15977111_1774173412906798_44121801923473632_nAnna Obradors, representant de WeedGest, amb qui s’ha ratificat el conveni reforçant el reconeixement d’utilització del sofware de gestió entre les associacions federades com a sinònim de qualitat i transparència en el dia a dia d’una associació.
Pedro Caldentey , en representació del Grup Jurídic, qui ha aprofitat per anunciar les línies mestres del conveni de col·laboració que realitzarem al llarg del 2017 on es buscarà millorar l’acompanyament i l’atenció jurídica personalitzada a les associacions de la CatFAC.
Otger Atmeller i Roger Ferrer, representants de la Fundació Salut i Comunitat, amb qui hem estat treballant els tallers a persones usuàries i associacions Cannàbiques  iniciant així el procés perquè les associacions federades puguin sol·licitar el servei.
José Antonio Pasadas, Secretari de Polítiques Sectorials d’UGT amb qui compartim la importància de reivindicar la creació d’un sector laboral específic que reconegui els drets i deures de les persones que treballem en l’àmbit del cànnabis.
Andrea Martín, representant de Som el que Cultivem,  Plataforma d’acció política amb associacions cannàbiques que no formen part de la CatFAC però amb qui tenim molt en comú i s’ha demostrat la capacitat col·lectiva de buscar acords i sumar esforços per allò que suposarà millores per a totes i tots.
José Carlos Bouso, Director Científic d’ ICEERS, a qui agraïm profundament l’esforç en dotar de coneixement, dades, debats tot el que rodeja el cànnabis. Després de la celebració del CannabMed, on hem pogut compartir la realitat que viuen les persones malaltes que ham decidit utilitzar cànnabis i on creiem que és important buscar la ubicació de les associacions en aquest nou context del que ens sentim aliades.
L’any que tanquem ha estat un any de passos de gegant  per a la federació. El 2016 s’han aprovat regulacions de clubs en diversos municipis catalans, entre les quals destaca la impulsada per l’Ajuntament de Barcelona, la ILP per regular les associacions cannàbiques ha arribat al Parlament de Catalunya i actualment està a debat. Sabem que és un camí farcit de dificultats, continuarem treballant per projectar arreu del món el nostre projecte estenent  la mà a les institucions públiques, especialment al Govern Català,  per dialogar, negociar i pactar una regulació que doni sortida al repte que insistentment està plantejant bona part de la ciutadania. En definitiva, drets reconeguts per a les persones usuàries de cànnabis, millors condicions i oportunitats per a les associacions, una societat més oberta i cohesionada.
Som-hi!