Llum verda al pla de regulació dels clubs cannàbics de Barcelona.

Llum verda al pla de regulació dels clubs cannàbics de Barcelona que ha plantejat el govern d’Ada Colau i  que suposa indultar el gruix dels clubs que, atenent-se a la normativa que preveia CiU, haurien hagut de tancar. La nova regulació elimina el caràcter retroactiu del punt que fixa que aquells clubs que es trobessin a poca distància –a menys de 100 metres– d’equipaments escolars haurien de tancar. I suposa, com ha sintetitzat el regidor de CiU Jordi Martí, passar de la dotzena de clubs que quedaven avalats per la regulació anterior a 140. No es podran obrir locals nous que no respectin la distància amb centres educatius, d’atenció a drogodependents o espais qualificats d’equipament municipal, però els que ja estiguin oberts no hauran de tancar si adapten mesures “de salut pública”. Els vots de BComú, ERC, el PSC i la CUP, sumats a l’abstenció de Ciutadans han permès tirar endavant la nova regulació. CiU i PP hi han votat en contra.

La tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha estat l’encarregada de presentar el document al plenari i ha apuntat que aquest és el primer pas abans de redactar una nova ordenança de salut pública que reguli aspectes com el consum d’alcohol o drogues. Com ja va passar a la darrera comissió d’Urbanisme, els grups de CiU i PP han estat els més crítics amb el pla.

CiU ha alertat de “greus conseqüències per a la salut”, el PP ha avisat que aquest pas converteix Barcelona en una ciutat “cannabis friendy”. C’s, al seu torn, ha justificat la seva abstenció pel fet que considera que un pla de regulació urbanística no és el millor instrument per ordenar aquest fenomen i que cal un pla de salut com, de fet, ha admès el govern, que ha situat en aquesta regulació el primer pas de l’ordenació del sector.

ERC ha remarcat que el pla reconeix dos drets com són els de l’associacionisme i el consum propi, i que és “millor” que el que promovia el govern anterior. El regidor Jordi Coronas ha demanat, també, regular aspectes com el període de carència per evitar la por al turisme cannàbic i ha instat a no generar “alarmisme” amb aquesta ordenació. També la CUP hi ha votat a favor perquè la nova regulació ha escoltat, segons ha apuntat María José Lecha, les diferents veus del sector.

info: Diari ARA

Feu un comentari