Barcelona: Un pas Valent amb actitud transformadora

Des de Som el que Cultivem, celebrem el gran pas que estableix la normativa municipal per donar cabuda al funcionament de les més de 160 associacions de persones usuàries de cànnabis instal·lades a la ciutat de Barcelona. Un Pla Urbanístic que conserva l’essència de les nostres reivindicacions i no criminalitza l’activitat del nostre dia a dia, buscant la sintonia amb el veïnat  de la Ciutat.

L’aprovació del Pla Urbanístic ha comptat amb el suport de la majoria dels grups municipals del consistori.  Aquesta aprovació posa punt i seguit a més de dos anys incansables de feina i diàleg que quasi es trenquen amb l’aprovació inicial unilateral de CiU d’ara fa un any però que s’ha pogut reconduir gràcies al treball de tots els agents implicats.

El pla de Trias era una eina encoberta per girar l’esquena a la nostra realitat social, per girar l’esquena a anys de reivindicacions. L’herència d’aquest Pla urbanístic ha marcat les directrius de l’actual però fent-los raonables per a totes les visions i necessitats, vetllant per la convivència però reconeixent l’espai i el paper que desenvolupem des de les associacions cannàbiques. És important seguir apostant per donar a conèixer la nostra activitat i demostrar que les associacions cannàbiques no som un problema que hàgim de distanciar sinó una aposta per regular l’accés al cànnabis de forma segura, amb més incidència pública sobre la prevenció i reducció de riscos i danys associats al consum. Un pas imprescindible per aconseguir  l’acceptació social i incorporar la nostra activitat en el teixit associatiu de les ciutats.

Des de la Plataforma ·”Som el que Cultivem” apostem perquè Barcelona es converteix en un model de referència que demostri que el proveïment col·lectiu de cànnabis és possible i suposa una millora per a la ciutat en general.

Des d’aquest pla urbanístic també s’aprofita per instar la necessitat de coordinar-ho i vincular-ho amb una ordenança que reguli, sota criteris de salut pública, l’activitat de les associacions Cannàbiques  Una eina imprescindible per dotar de coherència l’actuació pública en el nostre àmbit.

Tan a Barcelona com a la resta de municipis, oferim la nostra col·laboració per informar o assessorar en matèria de normatives i regulacions de salut i d’urbanisme. Així mateix, oferim un canal de diàleg i mediació entre les associacions i l’ajuntament per facilitar les vies de comunicació i  resoldre millor qualsevol tipus de qüestió que es derivi de l’activitat de les entitats.

Ciutats per totes les persones. Ciutats amb drets.

Feu un comentari