El parlament dóna llum verd a la tramitació de la Rosa Verda

La ILP sobre la regulació d’associacions de consum cànnabis iniciarà el seu tràmit al Parlament després de comptar amb el vistiplau de tots els grups, excepte el PP. Els populars havien presentat una esmena a la totalitat que la resta de formacions ha rebutjat. La proposició ha superat el debat, per 9 vots a favor i 122 en contra.

Bernat Pellisa, en representació de la comissió promotora de la ILP, ha presentat davant el ple aquesta iniciativa, que va aconseguir superar les cinquanta mil signatures necessàries perquè se n’iniciés la tramitació pròpiament parlamentària.

La proposició té per objecte establir el model d’activitat de les associacions de consumidors de cànnabis i les normes generals perquè puguin constituir-se. Així mateix, estableix normes per al cultiu, un registre i control de distribució i mesures de control higiènic i sanitari. A més, dedica un títol a programes de prevenció de riscos i reducció de danys.
Al debat hi han intervingut els diputats Alba Vergés (JxSí), Noemí de la Calle (C’s), Alberto Villagrasa (PPC), Raúl Moreno (PSC), Albano Dante Fachin (CSQP) i Benet Salellas (CUP).

És una tramitació necessària i urgent. No deixeu escapar l’oportunitat’, ha manifestat Bernat Pellissa, representant del grup promotor de la ILP.

Amb 70 anys de prohibicionisme no s’ha estat capaç d’erradicar ni un sol consumidor ni les màfies del narcotràfic’, ha alertat Pellissa. Una política, la del prohibicionisme, que ha defensat el diputat popular Alberto Villagrasa, qui ha advertit del perill de ‘banalitzar’ el consum de marihuana si es regulen els clubs cannàbics. La resta de grups, en canvi, s’ha mostrat contrari a la prohibició perquè consideren que ha fet augmentar el paper de les màfies i del narcotràfic.

Feu un comentari