Tarragona regularà l’activitat dels clubs i associacions de cànnabis de la ciutat

Tarragona disposarà d’una ordenança que regularà l’apertura de clubs socials i associacions de cànnabis a la Tarragona. La moció presentada aquest dilluns al plenari per Ciutadans, ERC, CUP i ICV ha estat aprovada amb els únics vots en contra del PP.

El portaveu de Ciutadans, Rubén Viñuales, encetava la defensa del text afirmant que “som l’única capital de província” sense tenir regulat el seu consum lúdic i terapèutic per associacions sense ànim de lucre, si bé marcant un seguit de línies vermelles com la limitació d’entrada “als empadronats a la ciutat de cara a evitar el turisme cannàbic”. El cupaire Jordi Martí ha considerat que aquesta moció era la millor manera “de lluitar contra les màfies” tot refermant els usos terapèutics del cànnabis “per malalts de càncer o de fibromiàlgia que ara han d’anar fora de la ciutat”, i la convergent Cristina Guzmán ha admès que “davant la proliferació de clubs cannàbics no podem mirar cal a un altre costat i cal regular-los”. En el seu cas, “posant una limitació de metres pel que fa a la distància de centres escolars, mèdics i biblioteques”.

“La intriga” del vot socialista
La regidora socialista responsable de l’àrea de serveis a la persona, Ana Santos, ha ironitzat d’entrada amb “la intriga que sembla ha girat sobre el nostre sentit de vot durant tota la setmana” i ha etzibat que la moció “no és sinó la reproducció d’una resolució del Parlament votada a favor pel nostre grup” encara que “traspassa la responsabilitat als ajuntaments, com és típic en la Generalitat”. Santos ha lamentat que la moció fos tan extensa en els seus acords que semblava “que volien redactar ja l’ordenança” i ha indicat que “el procediment que seguirem” per a fer-la realitat passarà en una primera fase “per les mans dels tècnics amb participació de la Guàrdia Urbana”.

En la mateixa línia, el popular Alejandro Fernández ha considerat “massa exhaustiva” la part resolutiva de la moció. “Aquesta és la clau del nostre vot negatiu, perquè hi ha alguns aspectes que per desconeixement som incapaços de saber si són o no correctes”. També ha reconegut l’existència d’un debat “enter la ciutadania” ple de “mal interpretacions” i que portava “a pensar que aprovàvem una cosa diferent”.

El republicà Pau Ricomà ha estat honest quan ha assegurat que “centrar l’ús del cànnabis en els seus efectes terapèutics és una mica fals. El concepte bàsic és el seu ús lúdic. I aquesta moció és un bon camí per regular el mercat negre i entendre que els adults tenen el dret a utilitzar el cànnabis com vulguin”.

Info: la republicacheca

Feu un comentari