Les roses verdes es planten al parlament!

El consum de cannabis a Catalunya, terapèutic i lúdic, és una realitat social. Fins ara, la tendència prohibicionista emparada en la desgastada “guerra contra les drogues” obligava a aquestes persones a viure en la clandestinitat i a estar vinculades al mercat il·lícit amb tots els problemes i perills que això suposa.

Amb anys de lluita i reivindicació a les espatlles, les pròpies persones usuàries de cànnabis han anat bastint un model on grups de consumidors i consumidores, majors d’edat, comparteixen cultius en un format d’associacions sense ànim de lucre. Hem creat un sistema d’autoregulació que té com a eixos fonamentals la transparència, la planificació i un codi de bones pràctiques que defineix un model centrat en la democràcia, la gestió compartida i l’activitat social tan interna com participant del teixit associatiu del nostre entorn. Però és evident que la falta de límits, de pautes, de normes, genera inconvenients tan en les pròpies persones consumidores, que viuen en la inseguretat jurídica més absoluta, com també dificultant la convivència entre la ciutadania en general. Ens cal doncs, obrir el debat i buscar el consens necessari.

Des del passat abril estem sumant esforços en la campanya de la ILP la Rosa Verda que preten regular l’activitat de les associacions cannàbiques. Avui hem entregat les 67.5OO signatures perquè la iniciativa pugui començar el seu tràmit i es pugui generar un debat ampli entre comunitat d’experts, persones usuàries i partits polítics que acabi desenvocant en una llei específica a Catalunya.

Girar-nos d’esquena a una realitat que existeix no ens permetrà dotar-nos de polítiques públiques que representin a totes les persones i abordin la salut pública de tota la ciutadania. Les persones usuàries volem transformar l’arquitectura política de drogues per posar l’èmfasis en la gestió dels plaers i l’empoderament de tota la ciutadania a prendre les seves propies decisions.

Avui som aquí, plantant roses verdes com a símbol de la nostra reivindicació: Volem un país lliure de persones lliures amb consciència crítica per exercir de forma responsable aquesta llibertat.

signats: Sativa Poble Nou, Hash Marihuana & Hemp Museum, Fedcac, CatFAC, Observatori Civil de Drogues, Weedmaps, Buenos Humos, Easy CSC, NPK, CannaMitch, Mazar Club, El Panchi, La MACA, A.C.A.Basthet, ACCAAT, A.C.C Vallparadís, Green House Manresa,Temple Organic Lloret, A.C.Granja, Pachamama, RDM.

Feu un comentari