El Parlament de Catalunya floreix amb Roses Verdes

Avui divendres 22 de gener, centenars de persones activistes s’han concentrat davant les portes del Parlament de Catalunya per celebrar les 67.500 signatures de suport aconseguides perquè la Llei de les Associacions Cannàbiques pugui iniciar el seu tràmit i posar fi a la inseguretat jurídica, i dotar de drets a milers de persones usuàries.

Fedataris i fedatàries, simpatitzants, persones voluntàries i representants dels grups polítics que ens han acompanyat i animat en aquest procés, s’han fet una gran foto de família per celebrar aquest moment històric. Oriol Casals, Responsable de l’Observatori Civil de Drogues i representant de la Comissió Promotora de la ILP afirma que “Ara el text que proposàvem entra a tràmit i per això avui les persnes assistents han omplert la cambra catalana de roses verdes. L’organització celebra aquest moment com un pas endavant pel reconeixement de drets humans que això representa, i pel benefici que té per la salut pública de tota la ciutadania en general.”

La foto, que s’emmarca dins de les jornades que el Moviment Cannàbic Català organitza cada any amb motiu del Sant Cannut, i que en aquesta edició dediquen a la Iniciativa Legislativa Popular, ha simbolitzat l’alegria i l’esforç d’haver finalitzat el tràmit de recollida de signatures amb èxit!

La jornada continuarà al Pati Llimona a partir de les 17h. Hi donarà la benvinguda Oriol Casals, un dels impulsors destacats d’aquesta ILP, i introduirà la taula de debat amb el tema “La Rosa Verda al Parlament”. Participaran representats dels grups parlamentaris: Alba Vergés – Junts pel Si, Noemí de la Calle – Ciutadans, Albano Dante Fachini – Catalunya Sí que es Pot, Marta Giménez Arcusa – PPC, Raúl Moreno – PSC i Quim Arrufat de la CUP. La taula també comptarà amb Constanza Sánchez, coordinadora de lleis, polítiques i drets humans de la International Center for Ethnobotanical Education, Research and Service (ICEERS), una intervenció que ajudarà a situar el cas català en el context internacional de les polítiques de drogues. Serà una oportunitat única per obrir un diàleg entre totes i tots, per analitzar la llei i anar fent passos cap al consens.

Després d’aquest debat parlarem sobre “Feminismes i drogues, quin món volem?” amb Gemma Altell (Fundació Salut i Comunitat), Núria Calzada (Energy Control) i Gemma Domínguez (Grup de Dones de la CatFAC). Les dones som a tot arreu, encara que no ens vegin. Aquelles dones que de diverses maneres han participat de l’entorn de les drogues s’han trobat amb un món altament masculinitzat. Està canviant?

Sant Cannut acabarà el seu dia a tot ritme a la Plaça de la Mercè, amb les actuacions de Wiggle Yard, DJ’s: Yombolt, RainMan i Prime Bassound. Bona música i diversió per gaudir del final de festa, i donar impuls al creixement d’aquestes Roses Verdes que, des d’avui, ja s’arrelen al Parlament.

Feu un comentari