La prevenció de drogues com a dret centra el cinquè plenari de la Xarxa Perifèrics

La Xarxa Perifèrics és una xarxa d’ens locals i entitats que treballen per a la promoció de la salut i la prevenció en l’àmbit de les drogues. La jornada celebrada el passat 21 d’octubre a Vilafranca del Penedès va reunir fins a un centenar de professionals de l’àmbit de les drogues i va servir per visibilitzar quina és la situació de la prevenció de drogues a Catalunya.
Es reuneix periòdicament des del 2001 per compartir experiències i posar en comú els coneixements adquirits en la matèria. A més és un espai de reflexió davant el fenomen de les drogues, que és dinàmic i canviant. El cinquè plenari de la Xarxa Perifèrics s’ha celebrat aquest matí a Vilafranca, a les instal·lacions de l’Enològica, i la capital de l’Alt Penedès serà durant els dos propers anys la seu de la xarxa.
El lema era ‘La prevenció de drogues com a dret’.En el transcurs de la jornada s’han presentat casos pràctics com el de la prevenció de les drogodependències al municipi de Portugalete. Però també s’ha parlat de l’evolució de la prevenció a Catalunya. Ho ha fet el subdirector general de drogodependències de la Generalitat Joan Colom. Colom ha explicat que la prevenció ha evolucionat del “no consumeixis en cap cas” dels vuitanta a la gestió del risc actual. Colom va anunciar una nova Llei de Drogues per tal de substituir l’actual del 1985. “Aquesta nova llei hauria de ser capaç de donar resposta a aquestes mancances tant de finançament com de competències per tal de poder assegurar la prevenció de drogues a la majoria de municipis de Catalunya.”
Durant la taula inaugural de la jornada, la presidenta de la Mancomunitat Penedès Garraf Rosa Huguet ha remarcat la importància de la tasca dels professionals que treballen en l’àmbit de la prevenció i l’atenció a les drogodependències.Per la seva part, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, posava l’accent en treballar en la prevenció per evitar mals majors.

Feu un comentari