Argentona tanca l'únic club cannàbic del municipi

L’Ajuntament d’Argentona ha hagut de clausurar l’únic club cannàbic que hi ha al municipi. Segons va explicar l’alcalde, Eudald Calvo (CUP), un dels motius principals és el fet que la policia local va aixecar tres actes per la venda de marihuana a l’interior del local. A més, Calvo també va apuntar a “unes obres que no es podien fer” com un altre motiu per procedir al tancament de les instal·lacions, situades al carrer Llauder. Ara els propietaris estan obligats a tancar el club i, si el volen tornar a obrir, hauran de demanar la llicència, satisfer els requeriments que els faci l’administració i tornar a entregar tota la documentació necessària.

L’ordenança

D’altra banda, aquest mateix mes, i per unanimitat, l’Ajuntament ha aprovat l’ordenança reguladora dels clubs cannàbics. El text preveu que la distància mínima entre dos clubs cannàbics al terme municipal no pugui ser inferior a 500 metres. També hi haurà d’haver un mínim de 400 metres entre aquests locals i qualsevol equipament educatiu, sanitari o assistencial, i un mínim de 150 metres de distància amb qualsevol altra activitat recreativa. El document també limita l’aforament d’aquests locals a unes cent persones i hi prohibeix l’entrada a menors de 18 anys i el consum de begudes alcohòliques.

Es dóna el cas que l’entrada en vigor d’aquesta nova normativa impossibilitarà tornar a obrir l’activitat del carrer Llauder al mateix emplaçament, ja que és molt a prop del CAP.

Feu un comentari