Alemanya suavitzarà les normes per a l'ús de cànnabis amb malalts greus

El Govern d’Alemanya ha donat llum verda aquest dimecres a un projecte de llei que permetrà a partir del 2017 suavitzar les normes sobre l’ús de cànnabis amb persones greument malaltes, si no tenen altres tractaments alternatius.

Les flors seques del cànnabis i els extractes de la planta estaran disponibles en farmàcies amb recepta i el sistema públic de sanitat assumirà els costos, segons consta en el projecte de llei que es preveu que entri en vigor a la primavera del 2017.

Altres països que permeten el consum de cànnabis amb finalitats medicinals són Portugal, Itàlia i la República Txeca. Als Estats Units, alguns estats han despenalitzat totalment el consum de cànnabis. Fins ara, a Alemanya les persones greument malaltes amb càncer, sida, Parkinson o esclerosi múltiple només podien accedir al cànnabis amb un permís especial i si ells assumien el cost.

“El nostre objectiu és que les persones greument malaltes siguin tractades de la millor forma possible”, ha dit el ministre de Sanitat alemany, Hermann Gröehe, en un comunicat. El Govern té previst establir plantacions supervisades per cultivar cànnabis i importarà el que necessiti en un primer moment.

IBISWorld, una consultora de mercat, estima que la venda de marihuana per a ús medicinal augmentarà fins als 13.400 milions de dòlars (11.600 milions d’euros) el 2020 respecte dels 3.600 milions de dòlars (2.900 milions d’euros) del 2015.

info; ecodiario

Feu un comentari