La flama cannàbica més viva que mai!

Associacions Cannàbiques de tot l’estat espanyol es reuneixen a Barcelona per celebrar l’Assemblea General de la FAC.

Les persones representants de diferents col·lectius de persones usuàries de cànnabis han estat treballant durant dos intensos dies per determinar el nou Codi de Bones Pràctiques de les associacions cannàbiques i el Pla d’Acció per 2016, any històric en la lluita dels drets de totes les persones que usen cannabis.

L’Assemblea va organitzar un debat en profunditat sobre l’actualitat política tant a nivell internacional com en relació a les properes eleccions generals on totes van coincidir en la importància de mobilitzar el vot i animar a la participació política perquè sigui possible un canvi de tendència en la propera legislatura. És imprescindible un govern responsable que iniciï un debat polític i social per promoure els canvis legislatius necessaris en un canvi de paradigma de les polítiques de salut pública centrades en el desenvolupament humà, els drets i les llibertats.

Els col·lectius d’usuaris i usuàries mantenen una mirada constant a la situació política d’Amèrica, especialment a Mèxic on celebrem les últimes notícies que permeten una porta oberta a l’organització de col·lectius socials per proveir-se de cànnabis i regular una situació fins ara criminalitzada.

La sessió també s’ha centrat en la renovació del Codi de Bones Pràctiques realitzant un procés participatiu i de debat que acaba amb l’aprovació per unanimitat del document de referència d’aquests col·lectius. Les Bones Pràctiques es fonamenten en els pilars de l’acció social, el treball en xarxa amb col·lectius de l’entorn i la convivència veïnal, així com promoure amb les administracions pertinents programes de gestió de plaers i prevenció de riscos per promoure la salut pública de totes les persones sense tabús.

Les persones representants en l’Assemblea acaben la sessió concretant totes les accions per al proper any així com renovant l’estructura de l’organització per poder-les aconseguir. Totes coincideixen en la importància de seguir impulsant la unió de les persones usuàries i les campanyes de lluita permanent per generar pressió social als canvis polítics necessaris.

En la mateixa línia, l’organització es responsabilitza a seguir participant i impulsant el treball amb altres organitzacions dins de la Plataforma Regulació Responsable per conjuminar esforços i aconseguir que el cànnabis i els drets de les persones conreadores i consumidors estiguin en l’agenda política en la propera legislatura.

El canvi a les nostres mans. Conreem-ho

Feu un comentari