Entrevistes d'una fulla: Tre Borràs

Com començaria la teva biografia?
Vaig néixer a Reus (1958) una nit d’estiu, de revetlla, enmig dels sorolls dels petards i de la música, així vaig encetar la meva vida i sempre he mantingut la curiositat alerta…Vaig començar a sentir parlar dels “petes” des de els setze anys i des de llavors he anat aprofundint en el coneixement del cannabis i d’altres substàncies psicoactives. Professionalment des de la medicina i la salut mental sempre he estat en l’àmbit de les drogues, des de el Pla d’accions sobre drogues a Reus,Grup Igia,Arsec,Arsu,…

20150820_071821Què en saps de la CatFAC?
Es una federació d’associacions cannábiques, de les que van començar ja fa molts anys i que han contribuït a avançar en el coneixement del consum de cannabis des de una perspectiva no prohibicionista i en la visibilització i regulació d’usos lúdics, d’usos no problemàtics i usos terapeútics.

Com veus el futur del Cànnabis?
El veig millor que fa quaranta anys quan em vaig començar a interessar pel tema, però encara hi ha molta feina a fer i de vegades complicada i sobretot complexa. La potencia del discurs prohibicionista enrareix molt un apropament naturalista a una planta, que com d’altres, te propietats magnífiques i també alguns riscos lligats a l’ús i a les circumstancies que l’acompanyen i a les persones i les seves singularitats.

Et toca escollir, pastilla vermella o pastilla blava?
Dons,… tu les coneixes? Que me’n pots dir? Les has provat?…bé jo en el cas de que em plantegi provar-les ho tinc fàcil puc demanar una analisi a ARSU-FESTA o a Energy Control o a Somnit…

Vaporitzador o galetes?
Depèn, habitualment galetes, m’agrada la cuina i es una bona ocasió per experimentar noves creacions. En algunes ocasions i per determinats derivats cànnabics el vaporitzador també està bé i estalvia el tabac del porro. De tota manera, com sempre, està bé poder triar entre diverses opcions i valorar-ne la idoneïtat i el risc en cada ocasió.

Algun consell?
triar-ne un no es fàcil,…sempre demanar-ne , a alguna persona o varies de la teva confiança, a les que consideris més expertes, amb experiència i que la seva aportació t’ajudi a decidir i actuar . Si això en aquell moment precis no es possible, actua amb prudencia.

Acaba la frase… “les drogues…i les persones m’interessen molt i per això els hi tinc un gran respecte, com a la mar.

¿Pots recomanar-nos a algú per a la Fulla ?
Me’n venen al cap unes cuantes la Gemma Calvet, l’Oriol Romani, l’Artur Sarda, el David Rullo,…totes elles segur que tenen molt a dir sobre el tema.

Feu un comentari