CatFAC: Fem la Nostra

Divendres 30 d’octubre un nombrós grup de defensors de l’ús terapèutic del Cannabis van intentat fer arribar als responsables de la unitat d’oncologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida i l’Hospital del Mar de Barcelona, una mostra de la collita d’aquest any. L’acció s’ha fet a les portes del centre hospitalari per reclamar la despenalització de l’ús terapèutic de la marihuana i protestar a la vegada contra el procés judicial obert que hi ha contra Pàmies per una plantació que els Mossos d’Esquadra li van trobar ara fa aproximadament un any.

Aquesta acció a sigut promoguda per membres de l’associació Dolça Revolució i s’emmarca dins la Campanya ‘Fem la Nostra’, l’acció no ha pogut aconseguir el seu objectiu, donat que la direcció dels hospital no ha permès l’accés dels activistes a les instal·lacions. Josep Pàmies ha explicat que l’acció a les portes dels hospitals s’ha fet perquè consideren ”injust” que no es permeti cultivar marihuana per a usos mèdics quan d’aquesta activitat se’n derivaria la millora i curació de diverses malalties. Assegura que hi ha ”centenars” d’estudis i casos que així ho demostren amb la pràctica diària de tècniques a milers de persones. Per a l’ús mèdic del Cannabis se’n fan olis macerats i tintures que s’ingereixen o s’apliquen directament a la part afectada del cos.

CatFAC han donat suport a l’acte i mitjançant les xarxes socials, durant tota la campanya perquè considerem que hi ha una necessitat d’informació dels pacients i del personal sanitari que els atén. L’ús terapèutic del cànnabis planteja un debat amb implicacions socials, polítiques i clíniques. No podem seguir donant l’esquena a aquesta realitat.

 

Feu un comentari