Un grup de treball elaborarà la regulació de clubs cannàbics a Sant Cugat

Un grup de treball elaborarà la regulació sobre clubs i associacions cannàbiques de Sant Cugat. El naixement de la taula ha tingut el suport de totes les forces del ple a partir d’una moció inicial de C’s.

La tramitació i la concessió de les llicències vinculades a associacions d’aquest tipus estan suspeses a Sant Cugat arran del cas delclub de consum de cànnabis de Roquetes-Can Magí. La regulació normativa que treballarà el grup tractarà qüestions com la ubicació i les condicions dels clubs cannàbics. A més, es recolliran les mesures de promoció de salut destinades a la població en general i, en especial, a col·lectius com el jovent i els drogodependents.

Per aconseguir un grup de treball ampli, hi haurà representació d’associacions de consumidors, entitats veïnals, partits polítics, personal tècnic, cossos de seguretat i ONG locals. A les trobades es convidaran experts sanitaris o d’aquells àmbits que es consideri oportú, perquè aportin experiències per elaborar la regulació.

El portaveu de C’s, Aldo Ciprián, remarca que la moció no pretén banalitzar el consum del cànnabis.

Les associacions cannàbiques, protagonistes a l’audiència pública

La situació del club cannàbic de Roquetes-Can Magí ha protagonitzat bona part de l’audiència pública del ple municipal. L’associació de veïns de la zona ha lamentat que el local encara estigui en funcionament i ha dit sentir-se desemparada per l’equip de govern.

Els representants de l’entitat cannàbica han admès que fumen a l’interior del local ja que, asseguren, no incompleixen cap norma. Han explicat sentir-se coaccionats per l’ordre de precinte que vol executar l’equip de govern i que per ara no s’ha dut a terme perquè membres del club s’han tancat al local per evitar aquesta actuació.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que el club està incomplint el decret d’alcaldia per precintar el local. El regidor de Medi Ambient Joan Puigdomènech ha subratllat que els membres del club no poden fumar i que per això se’ls decreta el tancament. El govern municipal ha afegit que està a l’espera de l’ordre judicial per executar el tancament.

Info: Cugat.cat

Feu un comentari