"The Scientist" redescobrint el THC

Ahi, vam tenir el plaer d’assistir a la estrena, gracies ala fundació Canna, de “The Scientist, un documental que narra la història de Rafael Mechoulam des dels seus primers dies com un nen de l’Holocaust a Bulgària, a través de la seva immigració a Israel, i la seva carrera com a investigador en química i biologia de la planta més controvertida del món .

El 1964 el professor Rafael Mechoulam va descobrir el component psicoactiu del Cànnabis, el tetrahidrocannabinol (THC) tot i que va ser eludit pels científics durant dècades. Mechoulam va comprovar que el THC interactua amb el sistema receptor més gran del cos humà, el sistema endocannabinoide (ECS). Després va descobrir que el cervell humà produeix el seu propi cànnabis – una substància química que va anomena l’anandamida després de la paraula ananda del sànscrit, “portador de pau i felicitat interna”.

Aquest any es celebra el 50è aniversari d’aquest moment tan especial en la història del cànnabis, Mecholaum rep cada dia cartes de molts activistes que defensen la legalització de la marihuana i es declaren admiradors seus.

Aquest investigador creu que el tema de la regulació és encara complex, encara que declara que no se sent satisfet en pensar que hi ha gent que pot anar a la presó solament per consumir cànnabis.

Aquest divendres, a l’estrena que hem pogut viure a RDM hem pogut compartir l’esdeveniment amb nombrosos representants del sector Cannàbic, científic i activistes que han aprofitat les imatges per donar un sentit homenatge al que es considera el “l’avi de la Marihuana”.

No us perdeu el documental!

Feu un comentari