Les dues Federacions Cannàbiques traslladen a la candidata del PP, Belén Pajáres, les propostes per a la Ciutat.

La Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya – Fedcac i la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya – CatFAC s’han reunit ahir, dia 4 de maig, amb Belén Pajáres, candidata del PP a Barcelona per traslladar-li la situació d’inseguretat jurídica que viu una persona usuària i una associació cannàbica i les propostes que ambdues organitzacions han acordat.

La trobada amb la Belén s’emmarca dins la campanya que les dues federacions impulsen per les eleccions municipals on busquen l’entesa i el compromís de tots els partits sobre la situació del cànnabis a la Ciutat. Les Federacions han demanat al PP que reconegui la realitat social de l’ús d’aquesta substancia i treballin, colze a colze amb el sector, per planificar polítiques públiques que s’hi adeqüin començant per la regulació específica de les associacions cannàbiques.

La candidata s’ha mostrat molt interessada en conèixer el mecanisme d’autoregulació creat per per les persones usuàries en el marc de les associacions així com la predisposició d’aquestes a treballar conjuntament amb l’administració per aconseguir una regulació. Mostrava preocupació per la convivència amb els veïns però en aquest sentit, les dues federacions li han explicat els criteris bàsics que proposen per blindar els circuïts tancats d’accés a la substancia per a persones prèviament consumidores i els requisits que caldrà seguir per adequar les seus socials en allò que pot generar molèsties com fums o sorolls.

Les dues federacions han explicat al Partit Popular la demanda que feien als partits polítics per incloure la necessitat de regular en els programes electorals però en aquest sentit, el Partit Popular ha dit que el compromís feia temps que el tenien encara que en el text concret potser tenien petites diferències respecte el proposat per les persones usuàries. En tot cas, hi ha hagut acord en la necessitat de fer una regulació de la mà del sector.

La societat civil organitzada aposta obertament perquè el model barceloní pugui acabar sent un model de referència en l’obertura i control d’associacions de persones consumidores que s’autoabasteixen sempre posant l’èmfasi principal en l’educació per la gestió de plaers i la salut de la persona usuària i de la societat en general.

Un model que també serà de referència si es segueix impulsant des del consens, aconseguint una política pública participativa i participada amb tots els actors implicats. Un pas més en la lluita per unes polítiques públiques que deixen enrere la prohibició i assenten un model que respecta el consum responsable i la llibertat individual.

Feu un comentari