Els consumidors de cànnabis volen una llei

El Moviment Cannàbic Català reclama una llei que determini la quantitat de plantes que es poden cultivar, que en normalitzi l’ús terapèutic i que reguli clarament les associacions cannàbiques. Per això tenen una iniciativa legislativa popular en marxa.

Amb motiu del Million Marihuana March, que se celebra cada any amb manifestacions a moltes ciutats per reivindicar el lliure consum del cànnabis, aquest dissabte s’ha organitzat una trobada informativa al Museu Hash Marihuana Cáñamo & Hemp i una posterior concentració a la plaça de la Mercè en què han assistit prop de 50 persones. La jornada ha acabat amb la lectura del Manifest a favor de la regularització del cànnabis.

Actualment, la forma legal de consumir cànnabis, a més de tenir una plantació personal, és a través d’associacions, clubs sense ànim de lucre que -segons els ponents de la xerrada- són a la força molt tancades. “Aquelles persones que volen consumir per primera vegada, per provar-ho, no tenen accés a aquestes associacions formades per consumidors habituals i, per tant, acaben consumint un producte de mercat negre que pot ser perillós”, argumenta el doctor Garcia de Palau, que es dedica al cànnabis terapèutic.

A la taula rodona s’ha informat de l’estat de la iniciativa legislativa popular La Rosa Verda per regular les entitats cannàbiques. El 21 d’abril el Parlament va admetre a tràmit la ILP que regula les associacions de consumidors de cànnabis, estableix un model d’activitat i també les normes que han de regir la seva creació i funcionament. Els promotors d’aquesta ILP disposen de 120 dies hàbils per recollir un mínim de 50.000 firmes que avalin la iniciativa. “En aquest context de canvi polític dins l’àmbit local, autonòmic i estatal, és important que es tiri endavant amb aquesta campanya que demostra quines són les demandes que exigim”, explica Jaume Xaus, de les Associacions de Consum Cannàbic.

Des del Consell de Joventut de Barcelona creuen que “cal trencar amb l’estigma de les persones que s’associen amb les drogues”, perquè l’ús lúdic d’aquesta droga no està majoritàriament ben vist a la societat. El doctor Garcia de Palau insisteix en el bon ús que es pot donar a aquesta droga en l’àmbit medicinal i nega que el cànnabis sigui una substància que provoqui moltes morts. Al contrari, assegura que “l’alcohol és la causa directa de 3,3 milions de morts anualment, mentre que el cànnabis no té víctimes directes”. Tot i que també puntualitza que cal saber-ne fer un bon ús.

Info: BTV

Feu un comentari