A Catalunya també sortim per la Marxa Mundial de la Marihuana

Milers de persones de tot el món surten el primer cap de setmana de Maig, per commemorar el dia mundial de la marihuana, Marxa mundial de la Marihuana, global marijuana march o million marihuana march són els noms que reben les diferents convocatòries realitzades, però totes amb un mateix objectiu, la descriminalizació de la planta de Cànnabis.

La ciutat de Barcelona és una d’aquestes ciutats on usuaris i usuàries es concentren amb l’objectiu de normalitzar la situació de la planta de cànnabis i acabar amb la criminalització i persecució de les persones usuàries i conreadores. Tots sortim al carrer reclamant l’urgent cessament de les detencions i processos penals a les persones usuàries per la simple tinença de substàncies psicoactives prohibides. Necessitem una nova política de drogues que realitzi una reforma en el sistema públic sanitari i educatiu, perquè es brindi informació no tergiversada i científica sobre les conseqüències del consum. Si la gent decideix consumir que sigui de forma responsable i si sorgeixen problemes, que siguin abordats pel sistema de salut i no el penal.

El Moviment Cannàbic Català ha congregat a centenars de persones que han assistit aquest dissabte, 2 de maig, als actes de la Million Marihuana March que han començat amb la taula de debat “fi de la prohibició… i ara què? La taula de debat ha comptat amb la presencia de Gabriel Miro, professor de la Universitat de Barcelona al “Màster de Criminologia, Política Criminal i Sociologia Jurídica Penal”, és vocal de la Comissió de Drogues del Col·legi d’Advocats de Barcelona i advocat especialitzat en dret penal, Jaume Xaus com a representant de “Som el que cultivem” campanya desenvolupada per les federacions CatFAC i Fedcac, de cara a les eleccions municipals per traslladar les principals demandes del col·lectiu als alcaldables que es presenten a Barcelona i a la resta de municipis de Catalunya. Laura Cañadas responsable de l’àmbit de salut del Consell de la Joventut de Barcelona, que ha aprofitat per presentar la Campanya que des de el grup de treball de drogues començaran aquest 2015, i el Doctor García de Palau, Llicenciat en medicina i cirurgia que explicarà l’interès per l’ús terapèutic del cànnabis que es remunta als anys 90 quan va començar a llegir estudis i treballs sobre el tema. En els últims 20 anys s’ha dedicat a recopilar informació d’estudis científics sobre el cànnabis. Actualment és Responsable de Kalapa Clínic.

Taula de debat que ha reflectit les diferents perspectives presents i futures del Cànnabis amb la nostre societat. És responsabilitat de tots i totes plantejar un escenari que garanteixi els drets de la persona usuària. Dret a l’accés a la planta i els seus principis, a estar informat sobre el que es consumeix i sobre els seus efectes, dret a no ser perseguit per ser consumidora, dret a autoabastir-se, a associar-se lliurement i de forma legal, dret a comunicar-se, a investigar i a desenvolupar-se personalment.

Les jornada ha continuat a la Plaça de la Mercè, on Oriol Casals, portaveu de la ILP la Rosa Verda, ha donat lectura al Manifest centrat en recordar que és molt important la participació de la societat civil en la construcció i desenvolupament d’una política de drogues que ens representi a tots i totes, i tingui en compte les persones usuàries com a eix principal de les mateixes. El mur de la prohibició ha fracassat, i ara cal treballar amb un nou enfocament del consum de drogues. Fes sentir la teva veu i trencant entre totes i tots el mur.

Feu un comentari