Les dues Federacions Cannàbiques traslladen al candidat d'Esquerra les propostes per a la Ciutat.

La Federació d’Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya – Fedcac i la Federació d’Associacions Cannàbiques de Catalunya – CatFAC s’han reunit avui dia 18 amb l’Alfred Bosch, candidat d’Esquerra a l’alcaldia de Barcelona per traslladar-li la situació d’inseguretat jurídica que viu una persona usuària i una associació cannàbica i les propostes que ambdues organitzacions han acordat.

La trobada amb l’Alfred, a qui agraïm el temps emprat i el lema “es l’hora de regular i de ser lliures per decidir el que volem fer” i el seu equip la Montse Benedí i el Xavier Garriga, s’emmarca dins la campanya que les dues federacions impulsen per les eleccions municipals on busquen l’entesa i el compromís de tots els partits sobre la situació del cànnabis a la Ciutat. Les Federacions han demanat a Esquerra que reconegui la realitat social de l’ús d’aquesta substancia i treballin, colze a colze amb el sector, per planificar polítiques públiques que s’hi adeqüin començant per la regulació específica de les associacions cannàbiques.

La reunió ha transcorregut amb molt bona sintonia on hi havia acord absolut en la voluntat de consensuar actuacions que afavorissin una convivència a la ciutat que tingui en compte els interessos de totes les persones. En aquest sentit, criteris bàsics que blindin els circuïts tancats d’accés a la substancia per a persones prèviament consumidores, requisits que adeqüin les seus socials en allò que pot generar molèsties com fums o sorolls i horaris, i l’establiment d’un Consell Regulador serien algunes de les propostes que han explicat al candidat.

Les Federacions han demanat a Esquerra, com faran amb la resta de partits, que inclogui en el seu programa electoral el compromís de regular les associacions cannàbiques amb la frase següent: Ens comprometem a regular l’activitat de les associacions cannàbiques durant el primer any de la legislatura, partint d’un procés participatiu amb el sector implicat i els seus interlocutors, reconeixent l’us de la substància i el paper de reducció de riscos d’aquestes entitats.

La societat civil organitzada aposta obertament perquè el model barceloní pugui acabar sent un model de referència en l’obertura i control d’associacions de persones consumidores que s’autoabasteixen sempre posant l’èmfasi principal en l’educació per la gestió de plaers i la salut de la persona usuària i de la societat en general.

Un model que també serà de referència si es segueix impulsant des del consens, aconseguint una política pública participativa i participada amb tots els actors implicats. Un pas més en la lluita per unes polítiques públiques que deixen enrere la prohibició i assenten un model que respecta el consum responsable i la llibertat individual.

 

Feu un comentari