Barcelona limita les emissions del fum en els clubs cannàbics.

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una instrucció que limita les emissions del fum de la marihuana en els clubs cannàbics perquè implica “una situació de risc per a la salut pública que cal controlar“, un primer pas abans d’elaborar la regulació integral d’aquestes associacions.

El document, estableix límits d’emissions per controlar els fums del consum de cànnabis, ja que tenen compostos “tòxics, carcinògens, psicòtrops i d’olor”, com són els orgànics volàtils (COV), hidrocarburs aromàtics policíclics (HAP) i cannabinoides.

Segons l’escrit, les emissions que superin els llindars calculats en aquesta instrucció es podran considerar de risc per a la salut de les persones, per la qual cosa s’adoptaran “mesures correctives que s’estimin convenients” per posar final a aquesta situació.

 El preàmbul de la instrucció, signada el 21 de gener de 2015 pel gerent d’Hàbitat Urbà de l’Ajuntament, Albert Civit, recull que en els últims temps s’han instal·lat a Barcelona “associacions que posen a disposició dels seus socis un establiment social per fer un consum estrictament privat de cànnabis”.
Afirma que és una “activitat legal”, però la concentració de persones que comporta i el volum d’emissió de fums del cànnabis implica l’existència d’una situació de risc per a la salut pública que cal controlar, diu el text.
S’ha aprovat per dotar a tots els implicats d’uns criteris als quals ajustar-se de presa de mesures i anàlisis, “en el procediment de legalització i control de les associacions cannàbiques“.
La regulació de les emissions de fum s’emmarca en l’Ordenança Municipal d’Activitats i d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental (OMAIIAA) de Barcelona, que preveu que la certificació tècnica ambiental es refereixi a mesures, anàlisis i comprovacions necessàries.
A l’espera de regulació
precintoL’Ajuntament va decidir el juny de 2014 suspendre durant un any l’obertura de nous clubs a la ciutat fins a regular-los per reconèixer l’activitat i donar seguretat jurídica als establiments que compleixen amb els seus estatuts i únicament permeten l’autoconsum dels socis.
Actualment, Barcelona té al voltant d’un centenar de clubs cannàbics oberts, un 35% menys que el novembre de 2014, quan es van clausurar 59 associacions per no adaptar-se a la normativa o per molèsties als veïns.
Precisament, la sortida dolenta de fums ha estat una de les infraccions més greus que es van detectar en aquestes revisions, juntament amb altres irregularitats com la presència de menors, el foment del consum de cànnabis, i el desenvolupament d’activitats pròpies de locals de pública concurrència.
Info: Europa Press

Feu un comentari