Entrevistes d'una fulla: Nuria Calzada

catfacCom començaria la teva biografia?
Al barri de l’Eixample de Barcelona, fa 37 anys. Filla de família treballadora, vaig acabar estudiant psicologia i fent les pràctiques a Energy Control d’ABD, projecte on estic feliçment treballant des de fa 15 anys.

Què en saps de la CatFAC?
És una de les dues federacions d’associacions cannàbiques de Catalunya. Al darrera hi ha gent que creu en món regulat del cannabis i lluita pels drets de les persones consumidores. No són malalts ni delinqüents, són persones treballant per a canviar una situació injusta que els persegueix i criminalitza. Una situació que perjudica a molts i beneficia a pocs. Ànims que hi ha feina!

Com veus el futur del Cànnabis?
Tinc els meus dubtes. A nivell internacional s’està vivint un moment de canvi històric, però a nivell d’Espanya estem vivint retrocessos importants. El que sí veig més clar es com es veurà el passat del cannabis i, possiblement de la resta de drogues. De la mateixa manera que avui dia vèiem que la Santa Inquisició va ser una gran barbàrie, arribarà el moment que la societat mirarà enrere i es preguntarà com va ser possible la guerra contra les drogues (que en realitat, és una guerra oberta contra les persones).

Et toca escollir, pastilla vermella o pastilla blava?
Sent d’Energy Control, us faré 13/14 dient que el color, l’olor, el logo, la forma,….no són característiques indicatives de la qualitat de la pastilla. Lo important es la composició i com es pren.
Sigui vermella o blava, que estigui prèviament analitzada, així m’estalvio sorpreses poc grates.

Vaporitzador o galetes?
Des d’un discurs de reducció de riscos guanya el vaporitzador que permet una millor dosificació. Ara bé, per gustos colors, així que si t’agraden els dolços cannàbics, millor prendre algunes precaucions com per exemple fer-ho un mateix per conèixer la dosis present, tenir en compte que els efectes són més potents i triguen més a aparèixer i controlar la ‘gula’ limitant el nombre de galetes que es mengen. I sobretot, fora de l’abast dels infants.

Algun consell?
Partint de la idea de que molts dels problemes relacionats amb el consum d’alcohol i altres drogues es per manca d’informació, el principal consell es que si consumeixes, millor fer-ho amb coneixement de causa. Més? Estar atent, observar-se i avaluar el propi consum, aprendre de les bones i les males experiències pròpies i dels demés, consumir amb respecte cap a un mateix i cap a altres persones,… Tant si es consumeix com si no, estimar-se i ser feliç.

Acaba la frase… “les drogues…”
No estan prohibides perquè siguin perilloses, sinó que són perilloses perquè estan prohibides (George Apap). Una frase crítica amb la guerra contra les drogues que vaig llegir al llibre de ‘Cultivo de Cannabis’ d’Alicia Castillo, una activista cannàbica que el 2011 va estar presa per cultiu de cànnabis a Uruguay. Des d’aleshores fins ara ha plogut molt en aquest país. Una esperança pel nostre?

¿Pots recomanar-nos a algú per a la Fulla ?
Doncs ja que l’hem esmentat, proposo a Alicia Castilla

Feu un comentari