Cànnabis, en saps prou?

Avui volem donar conèixer aquesta iniciativa que sorgeix de L’Espai Jove de Pineda i el Programa Intermunicipal de Drogues que han presentat una pàgina web anomenada WebDoc Cànnabis, adreçada a joves, amb l’objectiu d’informar sobre la substància, desmitificar certes informacions i reflexionar sobre l’ús o l’abús del consum. La web ha estat dissenyada per sis joves que hi van començar a treballar el mes de març de 2014, juntament amb l’empresa Teleduca, l’educadora de l’Espai Jove, Eli Roca, i la responsable del Pla de drogues, Mar Latorre. Els joves van decidir la forma, el contingut, els instruments i van protagonitzar vídeos per tal de donar entrada a reflexions en els usuaris del web.

Un dels creadors, Maha Cham, ha explicat els principals continguts de la web sobre el cànnabis, com per exemple, “l’espai dedicat a situacions reals, en què els joves comencen a fumar incitats pels companys”. També ha explicat que va dirigida al públic més jove, però també als adults.

La regidora de joventut, Sandra Villarte, ha destacat el fet que es tracta d’una iniciativa dels propis joves. El regidor de Salut, Santiago Macip, ha destacat que la web s’ha elaborat amb el suport de l’Espai Jove i la responsable del Pla de Drogues.

La presentació es va fer ahir a Can Jalpí, el Centre de Recursos per a Joves de l’Ajuntament de Pineda. La presentació de la web va estar presidida pel regidor de Salut i Educació, Santiago Macip, i la regidora de Joventut, Sandra Villarte.

Fa uns mesos des de l’Espai Jove i el Pla de Drogues de Pineda ens vam proposar elaborar un recurs per utilitzar amb joves amb l’objectiu d’aclarir dubtes i desbancar falsos mites sobre el cànnabis. Vam demanar ajuda a 6 joves: la Nerea, en Miki, en Fleitas, en Maha, la Núria i l’altra Nerea i també a Teleduca, una entitat especialista en comunicació audiovisual i educació.

Al mes de març de 2014 va començar una aventura: decidir quins continguts sortirien al webdoc Cànnabis, en saps prou?, com els treballaríem, els guions dels curts, apostar per la imatge davant del text… Ha estat una tasca complicada que al final ha donat els seus fruits.

Aquesta pàgina web us convida a saber més sobre la substància, descartar falsos mites que corren al voltant d’ella, reflexionar sobre l’ús que en fem i sobre els riscos associats a aquest consum, què ens porta a fer-ne un mal ús, quan ens estem passant, on ens poden donar un cop de mà… Cal que ens plantegem tot això si volem tenir una postura responsable davant el cànnabis.

Recordeu que el problema no està tant en la substància sinó en l’ús que fem d’ella.

Web: http://cannabiswebdoc.wix.com/en-saps-prou

Feu un comentari