Illinois legalitza la marihuana medicinal per a nens i adults amb epilèpsia

El decret entrarà en vigor al gener i “ajudarà a alleujar el patiment de molta gent”, diu el governador Pat Quinn

El governador de l’estat d’Illinois, Pat Quinn, ha promulgat aquest diumenge una legislació que autoritza l’ús de marihuana medicinal per a nens i adults que pateixin epilèpsia amb l’objectiu d’alleujar-los els símptomes, part d’una sèrie de mesures que moderen les restriccions sobre el cànnabis al país.

La iniciativa d’afegir l’epilèpsia i altres trastorns de convulsions a la llista de condicions legals per tractar amb marihuana o els seus extractes arriba en un moment en què nombrosos estats han convertit en legal l’ús mèdic de la droga. A més, els estats de Colorado i Washington n’han legalitzat l’ús recreatiu.

Alleujar patiment

“Aquesta nova llei ajudarà a alleujar el patiment de molts adults i nens a l’estat”, ha dit Quinn en un comunicat. “L’epilèpsia és una condició debilitant i aquest alleujament molt necessari ajudarà a reduir part dels seus símptomes per a aquells que suporten convulsions”, ha afegit.

La llei d’Illinois, que entra en vigor el gener del 2015, permetrà que els nens que pateixen convulsions siguin tractats amb formes de cànnabis que no es fumen, sempre que tinguin permís dels pares.

 
El Periodico

Feu un comentari