Mostra de suport a Josep Pàmies, citat a declarar per cultivar marihuana.

Un centenar de persones s’ha concentrat aquest matí davant el jutjat d’instrucció número 3 de Balaguer per donar suport a l’activista i horticultor ecològic Josep Pàmies, que estava citat a declarar imputat per un delicte de tràfic de drogues per cultivar marihuana als seus hivernacles.

Els Mossos d’Esquadra van trobar una setantena de plantes fins els hivernacles de Pàmies. Aquest afirma que eren per a gent de l’associació Dolça Revolució que no les poden plantar a casa seva, i que “jo els ajudo, els les cuido i els preparo olis i tintures”, productes destinats a tractaments per combatre malalties cròniques com l’esclerosi múltiple, els tumors cerebrals o l’artrosi. Segons ha dit, per cedir la terra per plantar la marihuana s’havia de portar un certificat mèdic que recomanés l’ús de la planta. També ha afirmat que ell mai ha tastat la marihuana.

1475966_405279496295309_2502906442232325090_nMembres de Dolça Revolució, simpatitzants i altres persones pertanyents a la Federació d’associacions Cannàbiques de Catalunya (CatFAC), vinguts d’arreu de Catalunya, han donat suport a Josep Pàmies a la seva entrada als jutjats. Abans d’entrar s’ha llegit un manifest en defensa del cultiu de la marihuana amb finalitats terapèutiques.

Pàmies ha lamentat que en països com els Estats Units o Uruguai el consum d’aquesta planta amb fins terapèutics estigui legalitzat i aquí se l’acusi de ser un narcotraficant. L’activista assegura que “com més ho prohibeixin, més ganes hi haurà de plantar” i que si es legalitza, s’evitarà que hi hagi plantes adulterades perjudicials dins el mercat negre.

El seu advocat, Jaume Asens, espera que el cas s’acabi arxivant i el seu client sigui desimputat. ha dit que tenen documentació que demostra que el cultiu era amb finalitats terapèutiques i ha defensat Pàmies com a “filantrop” i no com a narcotraficant.

Feu un comentari