Itàlia produirà marihuana per a fins terapèutics

L’Estat italià produirà marihuana per a ús terapèutic. La decisió ha estat presa pels ministres de Sanitat i Defensa, ja que el cultiu material de cànnabis es farà en una planta química militar ubicada a Florència, on ja es produeixen altres fàrmacs per a les forces armades i només recentment ha començat a produir-los per a ús civil. La notícia, que serà oficialitzada abans de final de mes, ha estat difosa aquest divendres pel diari ‘La Stampa’.

L’ús de cànnabis o derivats per a fins terapèutics està autoritzat a Itàlia des del 2007, però com que l’havia d’importar seguint uns protocols complexos, són pocs els ciutadans que en podien disposar, sense comptar amb el fet que sortien molt cars.

Els ministres que han pres la decisió conjunta són dues dones, Roberta Pinotti, titular de Defensa, i Beatrice Lorenzin, de Sanitat.

“És justíssim usar i cultivar la marihuana per a fins terapèutics”, ha comentat el més conegut i heterodox oncòleg italià, Umberto Veronesi, segons el qual “el cànnabis és un fàrmac òptim, tot i que tractant-se d’un estupefaent ha existit sempre un cert temor a usar-la, mentre que resulta útil contra el dolor i el vòmit i és un bon sedant”. Veronesi afegeix que és partidari de la seva liberalització total, però diu que “això ja és un altre assumpte”.

La idea de cultivar les plantes en la indústria química militar de Florència és del senador progressista, Luigi Manconi, president de la comissió del Senat per als drets humans, que ha lamentat que fins ara cap indústria farmacèutica nacional hagi demanat llicències per fer-ho.

el Periodico

Feu un comentari