Marxa Mundial de la Marihuana Madrid 2014

Una marea verda inunda Madrid reclamant la normalització del Cànnabis i la derogació de la reforma de la llei de seguretat ciutadana, proposada pel govern del PP, que pretén criminalitzar i perseguir a les persones consumidores i conreadores.

Aquestes reivindicacions es van englobar en la celebració de la Marxa Mundial de la Marihuana, que aquest any es va celebrar en més de 300 ciutats de tot el món i que a Madrid celebrava la seva divuitena edició. La concentració, que s’inicià a les set de la tarda a la cèntrica plaça Porta del Sol, en pocs minuts es va cobrir de verd amb l’aparició dels membres de l’associació AMEC i els seus centenars de globus verds que van donar l’inici a la manifestació.

La convocatòria de la Marxa, impulsada per la Federación de Asociaciones Cannábicas(FAC), per l’Associació Madrilenya d’Estudis del Cànnabis (AMEC) i per MadFAC va transcórrer pels carrers mes cèntriques de Madrid amb un ambient festiu i reivindicatiu llançant proclames contra la guerra contra les drogues, el reconeixement de les llibertats personals, la fi del narcotràfic i la persecució de l’usuari. Els assistents van voler recordar les noves polítiques de Drogues que a nivell internacional estan canviant el paradigma que ha regnat durant els últims cinquanta anys. Països com Uruguai i Estats Units van rebre un càlid homenatge per part dels assistents, reconeixent la seva labor en la cerca d’una nova Política de Drogues.

La manifestació, que va haver de modificar el seu recorregut previst pels diferents actes electorals que se celebraven a Madrid en motiu de la properes eleccions europees, es va celebrar sense problemes fins què a mitja marxa la policia va començar a assetjar en la part posterior perquè desfiléssim el més ràpid possible. Fins i tot van registrar i van prendre les dades d’alguns dels participants amb l’excusa que entorpien el lliure trànsit de les persones. L’organització com a resposta a aquesta situació va decidir paralitzar la Marxa amb una asseguda massiva que es va allargar més de 20 minuts.

Després d’aquesta interrupció, la marxa va continuar a un ritme alentit fins a la Plaça de Santa Barbara, situada a pocs metres de la seu nacional del Partit Popular, de la qual ens separava un ampli cordó policial.

Lucky (AMEC) va passar a llegir el Manifest agraint a totes les persones assistents la seva participació tot i el desgast que sofrim tots nosaltres en veure que dia a dia intenten criminalitzar-nos, marginar-nos i, en definitiva, despullar-nos del dret a triar el que consumim. Conscients de la importància que té en aquests moments la defensa d’altres drets bàsics que es pensaven inamovibles i que estan sent agredits, fem una crida a les persones usuàries del cànnabis, a la desobediència i es van fer un lliurament de més de 500 llavors de Cànnabis perquè els assistents realitzessin una plantada simbòlica a favor de l’autocultiu. Un acte que de ser aprovada la nova llei de seguretat ciutadana, serà castigat amb multa de 1.000 euros i introduint a més el caràcter de reincidència del sancionat a la tercera vegada la sanció serà de 30.000 euros.

Jaume Xaus (Vicepresident de la FAC) entén que el què està ocorrent és fruit de la “inoperància completa per part del sistema polític per poder abordar aquest assumpte de manera seriosa”, va afegir que “Podem entendre que l’estretor de mires dels nostres governants els impedeixi anar a l’avantguarda del canvi, però els demanem que, com a mínim, es deixin portar pels vents renovadors que semblen recórrer el món, i retirin l’avantprojecte de la nova Llei de Seguretat Ciutadana”.
Un any més felicitar als organitzadors i als centenars d’usuaris, associacions i col·lectius vinguts de tot l’Estat Espanyol per reivindicar els seus drets i unir les seves veus al reclam mundial de Llibertat!!