El 77% dels catalans creuen que és millor regular que vetar les associacions.


REGULACIONUna àmplia majoria dels catalans són partidaris que l’Administració actuï amb certa tolerància amb els clubs cannábics. Així es desprèn de l’últim baròmetre de Catalunya elaborat pel Gabinet d’Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) para el Periódico.

el periodicoEl sondeig reflecteix que més de tres de cada quatre enquestats (en concret, el 77,3%) prefereixen que aquestes associacions siguin regulades al fet que siguin prohibides completament. Els partidaris de la regulació, a més, superen el 82% en totes les franges d’edat excepte en el cas dels majors de 60 anys, entre els quals el percentatge descendeix fins al 63,2%.

El sondeig, corresponent al passat mes de febrer, reflecteix també que els homes (83,6%) són més partidaris de no prohibir i fixar unes regles per a les associacions cannábicas que les dones (71,3%). Per record de vot en les últimes eleccions autonòmiques, de novembre del 2012, els més favorables a una prohibició són, per aquest ordre, els catalans que no van acudir a les urnes (23,9%), els votants del PSC (22,3%) i els de el PP (21,9%).

Molt menys consens existeix a l’hora de pronunciar-se sobre una eventual legalització del consum de cànnabis. El 43,4% es declara «més aviat d’acord», mentre el 41,9% (solament 1,5 punts menys) afirma estar «més aviat en desacord» És a dir, pràcticament no hi ha diferències.

De nou, el grup de població de més de 60 anys es desmarca i és amb diferència el més contrari a la legalització (52%). Per record de vot, els electors de la CUP (78,3%), els de ICV-EUiA (62,7%) i els de ERC (59%) són els que més defensen que el consum sigui legal. Ho fan també bastant més els homes (47,8%) que les dones (39,3%).

noticia: http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/los-catalanes-creen-que-mejor-regular-que-vetar-las-asociaciones-3301622