Barcelona tindrà "abans del juny" un protocol que regularà les associacions de cànnabis

ayuntamiento barcelonaEl primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha informat que la capital catalana es dotarà “abans del juny” d’un protocol per regular les associacions de cànnabis.
Ho ha dit en una de les seves intervencions a la comissió municipal de presidència i Règim Interior, en resposta a un prec que va presentar la portaveu del PP al consistori, Àngels Esteller, que va considerar que hauria de decretar-se una moratòria per evitar que d’aquí que s’aprovi la normativa puguin obrir-se nous clubs de fumadors d’aquesta substància.
En espera que entri en vigor el protocol, l’Ajuntament segueix compromès a perseguir delictes, i també actuarà per la via administrativa, per comprovar que les associacions de fumadors que es constitueixin siguin legals i els seus socis compleixen amb els requisits d’admissió.
Mentrestant, els tècnics municipals segueixen treballant en l’elaboració del protocol, on es concretarà a quines zones de la ciutat poden instal·lar-se aquest tipus d’associacions, i Forn ja ha avançat que no podran ser al voltant d’equipaments sanitaris i educatius.
Esteller ha alertat que aquests mesos anteriors a l’aprovació de la normativa suposin un “efecte cridada” que puguin obrir noves associacions, i ha assegurat que des dels poders públics no es pot menysprear aquesta substància perquè té efectes perjudicials en la salut, i ha reivindicat programes informatius específics dirigits a adolescents i joves.
Noticia: http://www.europapress.cat/