Hanf Journal visita Ganjazz Art Club


ikerEl moviment dels clubs socials de cànnabis espanyols és particularment fort al País Basc. Un dels clubs més grans, és “Ganjazz Art Club” situat a Sant Sebastià, encara que compta amb tres judicis positius sobre la seva activitat el club segueix funcionant en una zona grisa, perquè no existeix una regulació legal precisa sobre el cultiu i distribució. A Espanya tot és legal i quan no es duu a terme públicament i ningú vol enriquir-se.

Per fer-nos una imatge d’aquest club, vam fer una visita. El club es troba en la planta baixa d’un edifici residencial i no és visible des de l’exterior, com a tal, només un petit senyal que ens diu que estem en el correcte. En realitat, només els membres del club se’ls permet entrar en el recinte, però Iker, emplena la paperassa per fer una excepció. En entrar en el club ens trobem amb una fragància agradable, no obstant això, té origen pur, ja que està prohibit fumar en tot el local. Els membres del club té disponible un vaporitzador per al consum, que vol fumar, faci-ho pugues, en les seves pròpies llars.

A l’estil d’un dispensari de Califòrnia hi ha una jove amb una bata blanca, que té sobre la taula botis amb noms com “Bubba Kush”, “Chocolope” o ” Cheese “. A més dels nombrosos tipus d’herba, hi ha tintures de cànnabis, extracte de cànnabis en base d’oli d’oliva o la preferida per molts pacients amb càncer, “oli de Rick Simpson.” Després de recórrer el club ens ajuntem amb Iker en l’oficina per preguntar-li una mica sobre les seves activitats i resoldre alguns dubtes.

Des de quan el Club d’Art Ganjazz?
I: Hem estat aquí durant gairebé 10 anys. Inicialment, teníem només un grapat de membres, ara hi ha 2000.

Es pot qualsevol ser soci?
I: No, has de tenir almenys 21 anys d’edat, A més, cada nou membre ha de ser recomanat per un altre soci, per així dir-ho, respondre per ell. Les persones amb ús terapèutic, que no tenen cap recomanació, haurà de portar una recomanació del metge.

És vostè membre d’una llavor que creix i després li dónes al membre de la totalitat de la collita?
I: No, això seria amb més de 2.000 membres un excés de burocràcia i simplement caòtic. Calculem la base de les necessitats dels nostres membres en flors de cànnabis i conreem en conseqüència.

Com es calcula la previsió?
I: Si t’uneixes a nosaltres, vostè ha de predir aproximadament la quantitat que fuma, menja o vaporitzar un mes. El límit per la nostra banda és de 60 grams per persona al mes. Ens basem en un ús responsable de la cànnabis, subministrar més cànnabis seria tancar els ulls.
els membres consumeixen 60gr?
I: No, molts vénen només una vegada o dues vegades al mes, per consumir alguna cosa per a un sopar elegant o una festa. També hi ha pacients que necessiten més de 60 grams al mes, llavors ajustem la dispensació amb el seu metge. No obstant això, els 60 grams amb prou feines s’utilitzen.

Tots els membres estan involucrats en la producció?
I: No, tenim un equip de 12 persones que s’encarreguen d’aquesta funció. Vostè pot conèixer quant hem conreat pels nostres 2.000 membres.
Pots explicar-nos alguns detalls per conrear?
I: Creixem en interiors i a l’aire lliure, i m’agradaria aprofitar aquesta oportunitat per agrair una vegada més a Dinafem Seeds la seva col·laboració. Utilitzem principalment llavors Dinafem i estem més que satisfets amb els resultats. El nostre club es basa en tres llocs, dos interiors i una exterior. Només estem tractant de varietats riques en *CBD, perquè els nostres pacients ho exigeixen. La utilització de fertilitzants és exclusivament amb abonaments orgànics i en els controls de plagues no utilitzem pesticides o insecticides. L’herba és 100% orgànica i sempre es tracta de créixer diferents ceps perquè els nostres membres tinguin una àmplia gamma.

Com es veu els problemes relacionats amb el poder de l’Estat?
I: ens ignoren. Com si no fora per nosaltres. Ens acaba de mudar a una zona grisa legal.

En aquest context Com funciona la presentació als membres?
I: Com es va esmentar anteriorment, els membres exposen els seus requisit mensuals. Que després ve a retirar aquí, amb uns costos que oscil·len entre els sis euros el gram d’interior, i quatre i mitjà l’exterior, no importa què varietat. Per a socis terapèutics, costa € 1.50 menys per gram. Treballem per cobrir les despeses, la qual cosa queda, s’inverteix en el treball de l’associació. Com ha de ser. Es considera una espècie d’organització no governamental que busca una canvi en l’actual política de Drogues. Crec que si hi ha un moviment ampli i els moviments a Alemanya, Bèlgica o França, arriben a bon port, aviat hi haurà clubs en tota Europa. Som també un membre del ENCOD i molt conscient que la qüestió dels clubs socials de cànnabis ha de ser resolt a llarg termini a nivell europeu.

El que desitjo per al futur?
I: per fi serem capaços de créixer, fumar marihuana legalment i sortir de la zona grisa legal. Llavors també podem intensificar la nostra cooperació amb metges i universitats, ja que el treball científic real seria possible. Estem actualment en col·laboració amb la Universitat de Bilbao, en un estudi científic amb 100 pacients. Aquest tipus de coses són les que ens agradaria fer més gran. Volem aprofitar els últims 10 anys d’experiència en els quals hem aconseguit moltes coses bones.