QUÈ ÉS UN CLUB SOCIAL DE CÀNNABIS?


cannabis social clubEn l’Assemblea General de Encod en Bermeo, Espanya, Del 21 al 23 de juny de 2013, la següent sèrie de principis va ser acordada a finalitats de definir el concepte d’un Cànnabis Social Club.

Cànnabis Social Clubs han estat establerts per protegir els drets de consumidors i productors de cànnabis i ajudar a instal·lar polítiques de cànnabis que beneficien a la societat sencera.

Un club social de cànnabis està compost per socis, ciutadans adults, que organitzen el cultiu d’una suma limitada de cànnabis per satisfer les seves necessitats personals. Així estableixen un circuit tancat entre els productors als consumidors, en el qual es compleixen certs requisits relatius a la salut, la seguretat, la transparència i la rendició de comptes.

Les formes concretes d’operar d’un club social de cànnabis depenen de les normes legals, polítiques i culturals vigents al país en el qual està establert. No obstant això, hi ha alguns principis i actituds bàsiques als quals tots els Clubs Socials de Cànnabis s’adhereixen i que els distingeixen d’un altre tipus d’iniciatives.

1. L’oferta segueix la demanda, no a l’inrevés

La capacitat de producció d’un Club Social de Cànnabis es basa en el nivell esperat del consum dels seus membres. L’oferta sempre s’organitza amb la finalitat de satisfer la demanda dels membres, no a l’inrevés.

2. Sense finalitats de lucre

Clubs Socials de Cànnabis es constitueixen com a associacions sense ànim de lucre. Els beneficis que es poden obtenir per l’associació i que es deriven de les activitats econòmiques, s’utilitzen per promoure els objectius de l’associació, i no es distribuiran entre els socis. Clubs Socials de Cànnabis busquen generar ocupació legal i produir béns i serveis d’una manera legal.

3. Transparència

Clubs Socials de Cànnabis són associacions legalment registrades. La seva organització interna és democràtica i participativa. L’òrgan de decisió és l’Assemblea General de Socis, a la qual estan convidats tots els socis a assistir o fer-se representar per un altre soci. Cada soci té un vot. En la AG, es presenta i aprova cada any un informe descriptiu i financer de les activitats de l’associació l’any anterior, així com un pla de treball per a l’any següent, incloent la provisió de cultiu i del preu. Clubs Socials de Cànnabis mantenen un registre de les seves activitats, que és fàcilment consultable pels socis, uns altres CSC’s o autoritats. Això inclou la comptabilitat, un registre dels socis i el seu consum benvolgut, i un registre  de la producció.

4. Orientat a la salut pública

Clubs Socials de Cànnabis només fan ús de mètodes de cultiu que compleixin amb les normes de l’agricultura biològica. Desenvolupen una política eficaç de prevenció i tractament de l’ús nociu del cànnabis, i promouen formes d’assegurar l’ús responsable i beneficiosa entre els seus socis. Això inclou la provisió als seus socis d’informació verídic sobre cànnabis. Elaboren recerques sobre els aspectes sanitaris del cànnabis que produeixen i informen als seus socis sobre els resultats d’aquestes recerques.

5. Obert al diàleg amb les autoritats

Clubs Socials de Cànnabis estan disposats a participar en qualsevol tipus de diàleg amb les autoritats, i posen en pràctica una política activa per convidar a les autoritats a aquest diàleg.

+Info: http://www.encod.org/info/QUE-ES-UN-CLUB-SOCIAL-DE-CANNABIS.html