Obama ha parlat sovint de "llocs de treball verds", avantatges inherents amb una curiosa planta anomenada cànem


Encara Obama ha parlat sovint de la necessitat de més “llocs de treball verds”, que no ha reconegut els avantatges inherents ambientals associada amb una curiosa planta anomenada cànem. Una de les primeres plantes domestigrew hempcades, el cànem és molt versàtil i pot ser utilitzat per a tot, des aliments, roba, corda, paper i fins i tot plàstic per peces d’automòbils.

En una època d’alt atur, el cànem podria proporcionar alleujament als estats i ajudar a impulsar la transició d’ocupacions industrials antiquats i contaminants a la nova economia verda. És més, en lloc d’escalfar nostre món i el canvi climàtic, la necessitat d’indústries ambientalment sostenibles, el cànem és el millor aliat. Tenint en compte tots els seus beneficis, per què Obama i el poder polític elegit roman en silenci?
 
L’explicació té a veure amb les creences retrògrades endarrerides que han estat impedint el progrés ambiental d’una generació. Un cosí biològic de la marihuana, com el cànem que conté petites quantitats de tetrahidrocannabinol (THC), substància química psicoactiva. Tot i que els defensors diuen que caldria fumar grans quantitats de cànem per drogar, la planta ocupa una situació jurídica molt discutible als EUA durant la dècada de 1970, el Congrés va declarar al cáñamoen la “Llista I” de drogues sota la llei de substàncies controlades, ridículament van posar la planta a la mateixa categoria que l’heroïna. Encara que les autoritats permeten als agricultors sol · licitar al govern federal el conrear cànem, la Drug Enforcement Administració o DEA ha demostrat ser molt resistent a aquestes llicències i en caràcter general, el cultiu s’ha mantingut il · legal [irònicament, però, s’importa a els Estats Units molts productes de cànem des de l’estranger].
 
Tot està començant a canviar
D’altra banda, el canvi tectònic polític i cultural pot proporcionar alguna raó per ser optimistes. La tardor passat, l’estat de Washington i Colorado, legalitzar la marihuana, que al seu torn exerceix pressió sobre el govern d’Obama. Com els comenti en un article recent, les bases socials sorprenentment molt diverses van recolzar les iniciatives perquè es votés, el que suggereix que les marees polítiques poden activar [a Amèrica Llatina, també, el sentiment del públic sembla haver-se decebut de la impopular guerra contra les drogues de Washington].
  En el moviment per legalitzar la marihuana a Colorado també va aprovar la legalització del cànem encara que la DEA encara ha de concedir permisos per conrear collites. Colorado s’uneix a un creixent nombre d’estats que s’estan movent en la legislació sobre el cànem, tot i aquestes mesures encara són poc uniformes. Alguns estats han autoritzat l’estudi de cànem industrial com indústria, mentre que altres simplement han demanat als federals que relaxin les lleis draconianes de drogues. Alguns, però, han legalitzat la producció de cànem com Colorado.
 
Això al seu torn planteja la qüestió de si el govern d’Obama podria en realitat fer batudes en les granges locals en un esforç per acabar amb el cultiu. Potser, aquest escenari no es complirà ja que el canvi ha arribat fins i tot a Capitol Hill: recentment, un grup bipartidista que van des del liberal demòcrata que va reintroduir la legislació de dretes republicana que requeriria que el govern federal respectés les lleis estatals que permeten el cultiu de cànem.
 
La creació de nous llocs de treball verds en el cor d’Amèrica?
Podria el cànem ajudar a portar de tornada l’ocupació que és molt necessari en el cor dels Estats Units? Aquesta és l’esperança a Kentucky, que tenia una important indústria del cànem en dates tan recents com la Segona Guerra Mundial. Una cosa extravagant, el senador republicà per Kentucky Mitch McConnell no menys ha remarcat “la utilització de cànem per produir de tot, des de roba fins paper és real, i si hi ha capacitat per centrar una nova indústria nacional a Kentucky que creés llocs de treball en aquests temps econòmics difícils, això sonaria com una cosa bona per a mi.
 
A Colorado per la seva banda, els promotors de cànem tenen l’esperança que la collita un cop no fos tabú podria ajudar a l’economia local. En efecte, la producció de cànem podria dotar a l’Estat de nous llocs de treball i ingressos fiscals. Agricultors de Colorado creuen que el seu estat podria obrir el camí en aquest nou camp, innovador i alguns fins i tot convertirien seva collita en oli comestible. Mercats de moda com aliments a Boulder ja estan portant una sèrie de productes fabricats amb cànem que van des sabons fins cremes i fins i tot pols de proteïna. Potser, els agricultors de Colorado, un dia es convertirien en el “Cor del cànem”, un nou producte fet de la llavor parcialment sense closca de la planta. Boosters diu que els Cors de cànem no tenen un sabor massa ambiciós però es poden consumir a través de cereals o iogurt.
 
Per no ser menys, els fabricants d’Oregon esperen que el cànem ajudarà a reactivar la indústria flaqueja. Oregon ha estat durament colpejada per la recessió econòmica i dels reforços de la collita de cànem podria ajudar en la producció de tot, des dels bio-plàstics a materials de construcció sostenibles o els biocombustibles. Alguns imaginen un escenari en què els agricultors venguin la seva collita de cànem a les refineries de biocombustibles i als empresaris especialitzats. A l’altre costat de la frontera a Califòrnia, per la seva banda, els agricultors esperen que la fibra de cànem pot ajudar a estimular el creixement d’una indústria tèxtil en potència.
 
Dels nous vehicles als tèxtils i petroquímics
Si aquestes afirmacions pel que fa a les propietats de transformació de cànem no fossin suficient, els defensors també imaginen ni més ni menys que la fi de la indústria petroquímica com la coneixem. Des les sabates fins seients per cotxes i fins i tot avions, molts dels materials comuns que fem servir avui en dia són derivats de productes petroquímics. El cànem per altra banda és una fibra versàtil i pot ser emprada en tot, des de la construcció de campanes del tractor als escuts de les cabines.canem corda
 
En un moment, ni més ni menys que Henry Ford va produir un acte el marc del qual va realitzar parcialment de cànem i el motor pot ser alimentat amb combustible de cànem. Alguns fabricants afirmen que els vehicles fets de cànem són més lleugers i com a resultat mostren una major eficiència de combustible. A més, les fibres agrícoles poden ser més barates per produir que la fibra de vidre. El que és més, els científics estan realitzant investigacions sobre la forma d’obtenir productes de plàstics biodegradables a partir del cànem. Aquest tipus d’investigació ha donat els seus fruits ja que les empreses d’automòbils volen introduir el cànem en una part important de la fabricació.
 
Potser el més interessant, és que el cànem també es pot utilitzar en la majoria de materials de construcció incloent maons per sostres, pisos, pintures i uniformes. Guix de cànem és conegut per les seves altes qualitats d’aïllament i pot reduir la necessitat de calefacció a l’hivern i aire condicionat a l’estiu. Curiosament, simplement afegint aigua i calç al cànem “hempcrete” es creen maons que poden ajudar a construir cases. Els experts diuen que el cànem exhibeix qualitats excepcionals de resistència al foc i es recicla fàcilment.
 
Els defensors també creuen que el cànem pot ajudar a produir una revolució en la indústria tèxtil. En un futur no gaire llunyà “, els teixits ecològics” podrien convertir-se en una paraula de moda com el cànem substitueixi la producció de cotó ecològicament malgastador. Els empresaris diuen que el cànem requereix molta menys aigua per créixer que el cotó. A més, el cànem poques vegades requereix pesticides per créixer i els científics estan desenvolupant una tècnica innovadora dissenyada per convertir les fibres de cànem dur al filat. Els primers assajos independents indiquen que en el procés que dóna roba més duradora i comparable al cotó en suavitat i brillantor.
 
Curiosament, desplaçant-se a la producció de cànem a gran escala en els EUA no només podria estimular el creixement de noves indústries, sinó també ajudaria a netejar els abocadors contaminats. Recentment, la legislatura de l’estat de Colorado va aprovar un projecte per estudiar el potencial del cànem per produir els anomenats “fito-remediació”, un procés pel qual les plantes netegen i filtren sòls contaminats. Si a Colorado utilitzessin les plantes de cànem en llocs contaminats, l’Estat seguiria els passos d’Ucraïna, que va plantar cànem industrial a prop de Txernòbil a finals de 1990 en un esforç per eliminar els contaminants nocius del lloc nuclear malmès.
 
Els biocombustibles i el canvi climàtic
Com si tots aquests beneficis potencials no fos suficient, els defensors esperen que el cànem també pot ser usat per crear un nou bio-combustible. Sens dubte, el planeta necessita allunyar-se dels combustibles fòssils que agreugen el canvi climàtic, encara que en la pràctica alguns biocombustibles no estan a l’alçada. Com sostinc en el meu últim llibre, No Rain a l’Amazones: Com Canvi Climàtic d’Amèrica del Sud afecta tot el planeta?, L’etanol basat en blat de moro del Medi Oest nord-americà no posa molta efecte en el nostre problema de l’escalfament global. Encara que el programa brasiler d’etanol de canya de sucre és una mica millor que el de blat de moro des del punt de vista ambiental, el cultiu encara es menja terra i condueix a la desforestació en els sensibles àmbits biomèdic diversos com el tancat. D’altra banda, la canya de sucre requereix de fertilitzants i priva els agricultors de terres que d’una altra manera podrien ser utilitzats per conrear aliments.
 
Així que, com comparen el cànem amb el blat de moro o la canya de sucre? Escrivint a Salon, Steven Wishnia assenyala que l’oli de cànem per bio-combustible “és poc probable que sigui pràctic.” 50 galons per acre, explica, “tot i que cada hectàrea de terra de cultiu EUA s’utilitzés per al cànem, subministraria la demanda dels EUA per oli per menys de tres setmanes. “No obstant això, la biomassa del cànem es pot convertir en molts diversos combustibles com ara el metà, metanol i gasolina. D’altra banda, la plantació de cànem sens dubte representa un ús més eficient per a la terra que els cultius del blat de moro o la canya de sucre. Això és així perquè el cànem pot ser utilitzat com a combustible, per a l’alimentació i les seves llavors contenen aproximadament quatre vegades el potencial de biomassa de la cel · lulosa de blat de moro. El millor de tot, el cànem creix molt ràpid i deixa el terra en bon estat.
 
A més de bio-combustible, el cànem podria també conduir a altres beneficis com ajudar a restaurar l’equilibri climàtic de la Terra? La resposta sembla ser afirmativa. Com el cànem creix, “segresta” o fa captures de diòxid de carboni de l’atmosfera. El cànem és capaç de segrestar aquestes grans quantitats de carboni ja que creix molt alt, entre 9 i 12 peus per ser exactes, dins d’un lapse molt curt de temps. A més, quan el cànem és utilitzat en maçoneria aquest actua com un embornal de carboni: el carboni està literalment tancat al material de construcció.
 
Una bala de plata?
Amb tants beneficis, els defensors del cànem creuen que la planta pot representar una solució màgica quan es tracta de resoldre molts problemes ambientals de la terra. Prenguem per exemple la desforestació generalitzada que ha exacerbat el canvi climàtic. Encara que la desforestació està vinculada a moltes causes diverses i complexes, la indústria de la fusta no té cap dubte juga un paper nefast. Impulsors de cànem i la marihuana que sovint es superposen diuen que el cànem podria oferir una sortida a aquest dilema la desforestació. El cànem té un nivell més alt de cel · lulosa que la fusta, argumenten els defensors, de manera que la planta podria ser utilitzada per paper per evitar la tala d’arbres.
 
La campanya per regular la marihuana com l’alcohol argumenta que la fabricació de paper de cànem pot reduir la contaminació d’aigües residuals i el contingut de lignina de la planta és sota reduint la necessitat utilitzar àcids en el procés de fabricació de pasta. El cànem pot ser utilitzat per a qualsevol qualitat de paper, encara que el més probable és ser barrejat amb paper reciclat. D’altra banda, els defensors diuen que el paper d’alta qualitat de cànem es pot reciclar més vegades que el paper a base de fusta. “El cànem produeix més polpa per acre que la fusta de manera sostenible”, assenyala el grup. No tots, però, estan d’acord amb aquests pronòstics optimistes. D’acord amb l’Institut Superior Tècnic de Portugal, el cànem no és tan ecològic com l’eucaliptus i els investigadors diuen que el cànem és una planta “anual” que necessita ser conreada any rere any.
 
Qualsevol que sigui el cas, en general el potencial ambiental del cànem no ha de ser subestimat. En una era de cada vegada pitjor per l’escalfament global i l’escassetat de treball, aquesta planta pot representar una gran ajuda ecològica i social per a la societat en general. Si el govern d’Obama es pren seriosament la creació d’ocupació i la propera onada d’ocupació verd, farien bé a investigar sobre el cànem amb més serietat. Sens dubte, el cultiu humil encara té un estigma social, encara que aquestes actituds passades de moda semblen estar canviant. En efecte, si el recent canvi polític i cultural associat a la legalització de la marihuana és una indicació, la producció de cànem pot arribar als Estats Units, més d’hora que tard.

Fuente: http://www.fac.cc/index.php?option=com_content&view=article&id=216:bala&catid=2:noticias